<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Oct 23rd, 2013

Echipamentul de fotbal

Share This
Tags

echipament sportsclub 293x300 Echipamentul de fotbalDaca vorbim de cel mai iubit sport, mai exact despre  fotbal, echipamentul se poate clasifica in mai multe categorii: echipament fotbal copii, echipament fotbal juniori si seniori. Echipamentul de fotbal este format de obicei din tricou, sort, jambiere, ghete cu crampoane si aparatori.

Tricoul este in majoritatea cazurilor inscriptionat in partea din fata cu sigla echipei si a sponsorului, pe partea din spate cu numarul si numele jucatorului, iar culoarea tricoului depinde de fiecare echipa. Arbitrul si portarul poarta echipament fotbal de culoare diferita pentru a fi deosebiti de ceilalti jucatori, iar la portar mai intra in echipament si o pereche de manusi. Tricoul mai trebuie sa aiba maneci din motive de siguranta. Echipamentul nu trebuie sa puna in pericol jucatorii si ca masura s-au impus niste reguli generale de conduita:

  • Echipamentul sau tinuta jucatorului nu trebuie sa prezinte vreun pericol pentru sine si ceilalti. Aceasta masura se aplica si in cazul bijuteriilor de orice fel.
  • Echipamentul de baza trebuie sa fie in intregime purtat, iar culorile nu trebuie sa se confunde cu ale echipei adverse.
  • Aparatorile pentru tibie trebuie sa fie acoperite in intregime de jambiere si trebuie sa fie confectionate dintr-un material specific (cauciuc sau plastic).
  • Fiecare portar trebuie sa poarte o culoare diferita sa se poata deosebi de ceilalti jucatori, arbitri si arbitrii asistenti.

Pentru orice abatere de la aceasta lege jocul nu trebuie neaparat oprit, asta ramane la decizia arbitrului principal. Jucatorul care incalca aceasta lege este trimis in afara terenului de joc de catre arbitru pentru a-si pune in ordine echipamentul de fotbal. Un jucator care a fost trimis in afara terenului de joc pentru incalcarea acestei legi si care revine pe terenul de joc fara permisiunea arbitrului trebuie avertizat cu cartonas galben. Jucatorii nu trebuie sa-si arate maieurile pe care apar sloganuri sau publicitate.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Echipamentul de fotbal, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250