<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Mar 29th, 2013

“E dreptul tău! Acţionează!”

Consumatori 570x210 “E dreptul tău! Acţionează!”

Campania Uniunii Europene pentru informarea consumatorilor din România, “E dreptul tău! Acţionează!”, este o inițiativă a Comisiei Europene. Campania a fost lansată în iunie 2012 şi se va desfăşura pe parcursul unui an.

Din momentul aderării la Uniunea Europeană, în 2007, consumatorii români au câştigat drepturi garantate în toate statele membre UE.

Campania îi informează pe consumatorii români despre drepturile lor, precum:

- dreptul de a returna un produs comandat online în termen de 10 zile de la livrarea acestuia, şi de a-şi primi banii înapoi;

- dreptul la reparaţia sau înlocuirea unui produs cumpărat recent, dacă acesta nu funcţionează cum ar trebui ;

- dreptul de a solicita compensaţie atunci când pachetul de vacanţă achiziţionat nu corespunde cu ceea ce s-a promis în broşură şi cu serviciile plătite.

 

Asociațiile de consumatori, prin activitatea lor de consiliere joacă un rol crucial în construirea unei mișcări consumatoriste puternice, însă eforturile lor au nevoie fără îndoială  de susţinerea presei, ca vector esenţial de diseminare a informatiilor.

Asociațiile de consumatori joacă un rol crucial în construirea unei mișcări consumatoriste puternice
A fi un consumator care își cunoaște drepturile înseamnă și a ști unde poți găsi mai multe informații dacă întâmpini o problemă, precum și cine te poate sprijini în demersul tău de a-ți susține drepturile. Din acest motiv, campania promovează totodată și un consorțiu format din două organizații – Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, și Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, ca sursă pentru consumatori de unde aceștia pot obține mai multe informații și sfaturi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
“E dreptul tău! Acţionează!” , 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250