<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sat, Jan 28th, 2012

Doua Noi Sectoare In Comertul Online

De cateva luni incoace, marile magazine online au inceput sa se concentreze asupra a doua noi sectoare, ce la momentul de atunci, erau prea putin exploatate: ma refer aici la produsele de bricolaj si la gama de accesorii auto uzuale(truse de scule, compresoare, frigidere de masina, etc).
comert electronic 300x199 Doua Noi Sectoare In Comertul Online Desi in acest moment, nu se poate spune ca numarul produselor de bricolaj vandute poate rivaliza in vreun fel cu numarul obiecte de IT vandute, se pare ca retailer-ii online (printre care si cei de la eMag) au inceput sa aplice o strategie inteligenta: pe langa preturile mici – cu circa 3-10% mai mici decat in magazine -, multe dintre produsele vandute din aceasta gama vin la pachet cu o serie de accesorii complet gratuite, ce in conditii normale, ar mai incarca factura cu inca cateva zeci de lei in plus.

In ceea ce priveste sectorul de accesorii auto, aici va fi cu siguranta o batalie extrem de mare intre retailer-ii noi intrati pe piata online si jucatorii consacrati. De ce? Pentru ca noii jucatori de pe piata vor veni, respectiv au venit, cu bugete mari de publicitate si investitii in consolidarea pozitiilor lor in motoarele de cautare, precum si cu o serie de oferte mai atractive pentru posesorii de masini: fie asigurarile au fost vandute cu o reducere substantiala(de 15% in cazul celui mai mare retailer de la noi), fie trusele de scule, precum si celelalte accesorii auto, au fost vandute impreuna cu mici cadouri gratuite, dar trebuincioase oricarui sofer.

Ce concluzie putem trage? Ei bine, daca pana acum cele mai multe magazine online se concetrau pe vanzarea de laptopuri si general vorbind, pe produse din piata IT, acum tendinta este de a acapara cat mai mult din toate sectoarele online considerate cu potential, urmand indeaproape strategia aplicata de cei de la Amazon.

Multumesc mult.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250