<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Feb 6th, 2012

Detailing-ul auto, o necesitate!

auto detailing Detailing ul auto, o necesitate! Din ce în ce mai multi detinatori auto din România încep sa realizeze ceea ce americanii stiu de mult timp: detailing-ul auto este o necesitate si nu un lux.

Desigur, unii oameni înca mai cred ca detailing-ul auto nu se încadreaza în service-ul obligatoriu al unei masini normale, cum ar fi schimbul de ulei. Însa, o data cu criza economica lucrurile s-au schimbat si din ce in ce mai multi proprietari de autoturime apeleaza în mod regulat la servicii de detailing auto precum ceruirea sau tratamentul tapiteriei din piele.

Ce s-a schimbat? Oamenii nu îsi mai permit sa schimbe masina cu una noua la fiecare 3-4 ani si se vad nevoiti sa conduca aceeasi masina pentru perioade mult mai mari de timp, 10 sau chiar 15 ani.

Statisticile arata clar ca vanzarile de masini noi au scazut dramatic în ultimii ani si vor mai continua sa scada. Deoarece proprietarii auto sunt nevoiti sa foloseasca aceeasi masina pentru mai multi ani, au inceput sa realizeze cât de important este pentru ei sa asigure mentenenta masinii si nu doar service-ul motorului cât si aspectul masinii. De fapt, prin detailing auto îti protejezi investitia pe care ai facut-o in masina ta.

Faptul ca mergi la spalatorie cand si colo nu e suficient, chiar poate fi daunator masinii tale datorita periilor folosite in spalatoriile automate. Adevarul este ca printr-o spalare normala se îndeparteaza doar un strat superficial de murdarie. Pentru a indeparta factori residuali periculosi pentru vopsea, masina trebuie supusa unui proces riguros de decontaminare cu argila, urmat de un polish auto profesional si apoi de aplicarea de ceara pentru protectie. Toate aceste procese sunt incluse in serviciul de detailing exterior.

Aici intervine partea cu protejarea investitiei. Prin simplul fapt de a apela in mod regulat la serviciile unui detailer profesionist, pentru polish auto si ceruire, masina va capata un strat de protectie care îi va prelungi atat rezistenta la factorii externi cât aspectul de nou va dura mai multi ani.

La fel cum schimbul de ulei se face in mod regulat, masina ta ar trebui decontaminata, polishata si data cu ceara cel putin de doua ori pe an. Ideal ar fi un detailing auto facut în primavara, pentru a proteja masina de soarele puternic din timpul verii si un detailing auto în toamna, pentru protectie împotriva zapezii, ghetii si a sarii. Bineînteles ca aceste perioade sunt relative, pentru masinile tinute mult timp în garaj, un detailing facut o data pe an e suficient. Totusi, masinile care sunt folosite zilnic în conditii vitrege necesita o îngrijire mai frecventa.

Adevarul este ca sa detii o masina nu e ieftin, iar sa o schimbi cu una noua este si mai scump daca nu imposibil. Cheia succesului sta în îngrijirea si mentenanta atat a motorului cât si a aspectului exterior si interior al masinii.

Pâna la urma e foarte placut sa conduci o masina curata care straluceste ca atunci cand era noua!

Va uram sofat placut!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250