<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Feb 11th, 2013

Despre asigurarea de viata

Probabil ca iti poti permite sa iti cumperi o locuinta cu 3 camere, sa iti duci familia in vacanta sau sa iti cumperi o masina noua, o data la cativa ani. Dar iti permiti sa mori? Aceasta este prima intrebare la care toti trebuie sa ne raspundem.

“In cazul in care alte persoane sunt dependente de veniturile tale, prima prioritate pe care ar trebui sa o ai in acest sens este sa inchei o asigurare de viata.”, spune unul dintre reprezentantii celei mai mari companii de asigurari din lume.

Achizitionarea unei asigurari de viata poate fi facuta azi la un pret foarte accesibil si trebuie avuta in considerare aceasta optiune, intrucat acesta este singurul mod prin care iti dovedesti tie si celor dragi din viata ta ca esti responsabil si matur si ca te gandesti la viitorul si siguranta acestora, chiar si atunci cand tu nu vei mai fi.

cheap life assurance Despre asigurarea de viata

Asigurarea de viata nu trebuie privita ca un simplu produs. Aceasta implica luarea in considerare, cu foarte mare atentie, a numeroase elemente pentru ca doar in modul acesta un client va putea achizitiona tipul de asigurare adecvat si se va putea bucura de nivelul de acoperire adecvat din partea acesteia.

Exista chiar si cateva mituri despre acest tip de polita pe care orice persoana ar trebui sa le cunoasca. Iata care sunt acestea, conform site-ului Asigura.ro:

  • Sunt singur si nu am pe nimeni in intretinere => nu am nevoie de acoperire

Aceasta ipoteza este una total falsa, chiar si persoanele singure au nevoie de o asigurare de viata, cel putin suficienta pentru a acoperi cheltuilile personale, cheltuieli medicale si chiar pe cele de inmormantare. In cazul in care detineti aceasta polita, ea poate fi lasata mostenire familiei tale sau altei persoane pe care ai putea sa o desemnezi.

  • Nivelul primei de asigurare este calculat in functie de nivelul salariului anual

Ceea ce fiecare persoana aflata pe punctul de a achizitiona aceasta polita ar trebui sa stie este ca nivelul primei de asigurare depinde de situatia specifica a fiecarei persoane. Exista mai multi factor ice vor fi luati in considerare, in niciun caz nivelul veniturilor anuale realizate de acea persoana.

  • Acoperirea asigurarii de viata incheiata la locul de munca este suficienta

Poate ca da, poate ca nu. Pentru o persoana cu venituri modeste si care nu are in ingrijire minori sau alte persoane care sa nu realizeaze venituri, nivelul acestei prime de asigurare incheiata la locul de munca ar putea fi suficient. In caz contrar, vei avea nevoie de o suma cu mult mai mare in masura sa acopere diverse cheltuieli si prin intermediul careia vor putea fi oferite venituri suplimentare familiei sau beneficiarilor asigurarii tale, atunci cand tu nu vei mai fi in viata.

  • Am absolut nevoie de o asigurare de viata indiferent de pret

In majoritatea cazurilor, acest lucru este adevarat. Cu toate acestea, persoanele cu un nivel ridicat al veniturilor si fara vreun fel de datorii sau dependente din punct de vedere financiar de altcineva se pot auto-asigura. In cazul in care costurile medicale sau cele implicate de inmormantare sunt acoperite, nu mai este absolut necesara incheierea unei asigurari de viata.

  • Mai bine imi investesc banii intr-o afacere decat sa platesc prima pentru o polita de viata

Acesta este un alt mit legat de asigurarea de viata. Initierea unei afaceri in care sa investesti o suma considerabila de bani, nu este neaparat introtdeauna una dintre cele mai bune alegeri pe care le vei putea face. Pana cand afacerea ar putea atinge pragul de rentabilitate ai putea pierde o suma de bani importanta si in plus nici nu vei avea certitudinea ca in final aceasta va fi sau nu profitabila.

Acestea sunt doar cateva dintre miturile legate de asigurarile de viata pe care ar trebui sa le ai in minte. Prin urmare exista numeroase intrebari legate de tipurile de asigurari de viata la care cu siguranta iti va putea raspunde un agent specializat in acest domeniu sau un consultant financiar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Despre asigurarea de viata, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250