<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Oct 24th, 2011

Datornicii vor fi din ce in ce mai greu de executat silit

datornici executare silita Datornicii vor fi din ce in ce mai greu de executat silitComisia Europeană pregăteşte un nou proiect de lege pentru creditele ipotecare, prin care vrea să ofere protecţie sporită celor care nu-şi mai pot plăti ratele. Astfel, datornicii cu probleme ar putea beneficia de amânarea executării silite şi de suspendarea penalităţilor. Potrivit proiectului, care ar trebui aprobat în februarie 2012, băncile vor fi obligate să restructureze creditele datornicilor, după o negociere, în loc să execute silit ipoteca. Mai mult, dacă un client a achitat ratele timp de câţiva ani şi ajunge în incapacitate de plată, banca ar putea fi obligată să modifice temporar contractul de credit. Este o prevedere importantă, care vizează în special şomerii. Potrivit bancherilor români, procesul de executare silită este greoi, din cauza deprecierii garanţiilor (n.r. – scăderea preţurilor imobilelor). Faptul că mulţi datornici întârzie cu plata ratelor mai mult de 90 de zile, fără ca băncile să execute garanţiile, indiferent de preţ, „este o problemă care trage în jos sistemul bancar şi strică bilanţurile”, a averrtizat recent Fondul Monetar Internaţional.

O mare parte dintre prevederile prudenţiale ale CE sunt cuprinse şi în regulamentul Băncii Naţionale a României, care va intra în vigoare de luna viitoare!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250