<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Nov 11th, 2014

Cum sa va alegeti perdelele? Iata 4 criterii importante de care sa tineti cont!

Share This
Tags

Mii si mii de modele de perdele si draperii, in sute de nuante de culori, finisate sau la metru, din materiale fine si elegante precum matasea sau organza, cum putem oare face o alegere corecta pentru caminul propriu? Iata mai jos 4 criterii importante de care trebuie sa tinem cont:

Tipul camerei:

Pentru living, camera in care va petreceti cea mai mare parte a zilei si evident, camera unde va primiti oaspetii alegeti o perdea eleganta din organza, care iti va creea o atmosfera calda si luminoasa. In dormitorul conjugal, pentru ca este incaperea unde ai nevoie de intimitate, poti alege o perdea din material mai dens. sau cu multe pliuri. Eventual, daca iti doresti o camera luminoasa, poti opta pentru o perdea usoara si un set de draperii mate. Pentru dormitorul copiilor alege perdele in culori vii, vesele, eventual cu imprimeuri ale personajelor Disney preferate.

Luminozitatea camerei:

Camerele orientate spre sud, care beneficiaza de lumina soarelui pe tot parcursul zilei ar fi indicat sa fie decorate cu perdele in culori intense, care au rolul de a reduce luminozitatea. Daca in schimb camera are vederea spre nord, puteti achizitiona o perdea deschisa, de preferat alba.

Culoarea peretilor:

Rolul perdelelor, pe langa cel functional, este si de ordin estetic, acestea completand atmosfera din incapere. Astfel, acestea pot fi alese in ton cu culoarea peretilor, pentru a nu creea o nota discordanta. Daca paleta coloristica este una uniforma, perdelele pot fi alese intr-o noanta contrastanta, pentru un plus de culoare.

Culoarea mobilierului si a covoarelor.

Ca nota generala, pentru a creea un tot unitar, perdelele ar trebui sa se asorteze si cu covoarele intr=o nuanta care sa contrasteze cu culoarea mobilierului. Astfel, daca mobilierul este inchis, mergeti pe o perdea si un covor in culori calde, de culoare deschisa. Valabil si reciproca, daca mobilierul este deschis la culoare, opteaza pentru o nuanta puternica in cazul perdelelor si al covoarelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250