<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Feb 13th, 2013

Cum sa obtii un pret mai mic pentru asigurarea auto

Avand numeroase optiuni la indemana, alegerea celei mai bune oferte de asigurare ar putea adesea sa te deruteze sis a nu iei cea mai buna decizie in acest sens. E ca si cum ai compara merele cu merele si te vei gandi in ce situatie ai putea avea mai multe beneficii.

In aceste conditii, apelarea la resursele Internetului ar putea fi cu siguranta alegerea cea mai buna. In cadrul site-urilor de asigurare ai posibilitatea de a vizualiza diverse tipuri de oferte sis a o alegi pe cea mai buna dintre acestea in doar cateva minute. Vei stii cum sa alegi cea mai buna asigurare pentru ca vei putea sa calculezi si sa compari preturile si iei deicizia de asigurare cea mai buna.

Car Insurance Coverage Cum sa obtii un pret mai mic pentru asigurarea auto

Atunci cand te orientezi asupra beneficiilor extra pe care o asigurare ti le poate conferi, incearca totodata sa te gandesti si asupra situatiilor in care acestea ti-ar putea fi de folos.
De exemplu, gandeste-te ca esti la o distanta de sute de kilometri departare de casa, iar masina ta se defecteaza pe drum sau chiar te poti confrunta cu situatia in care iti poate fi furata.

Esti blocat intr-o astfel de situatie. Ce se intampla in cazul in care nu ai unde sa stai pentru o noapte sau chiar mai multe?

Ei bine.. in aceasta situatie ar fi o idee buna sa ai cateva sute de lei de rezerva cu care sa iti platesti una sau mai multe nopti de cazare, nu-I asa? Acesta ar putea fi unul dintre riscurile pe care o asigurare CASCO complete le-ar putea acoperi, in cazul in care vei opta pentru incheierea ei. Pe de alta parte, ai putea sa nu treci niciodata printr-o astfel de situatie si probabil ca acoperirea unor astfel de riscuri sa fie in van.

Din acest motiv este foarte important sa te gandesti mereu la principalele riscuri pe care sa le acopere o polita si cum sa obtii un numar cat mai mare de beneficii din partea unei asigurari.
Pretul pe care il platesti pentru asigurarea autoturismelor este determinat de o serie de factori, dintre care unii pot fi controlati. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa economisesti o suma cat mai mare de bani si te vor invata de asemenea cum sa alegi cea mai buna asigurare:

  • limitarea numarului de soferi care conduc autoturismul – cu cat sunt mai putini, cu atat riscurile ca un eveniment nefericit sa se produca scad considerabil si odata cu el poate scadea si pretul asigurarii auto;
  • este adevarat ca uneori, nu poti limita numarul de soferi care conduc autovehiculul, mai ales atunci cand acesta apartine unei persoane juridice si este folosit in diverse scopuri, dar cel putin ai putea limita numarul soferilor cu varsta sub 30 de ani, intrucat acestia nu sunt foarte experimentati intr-ale condusului si riscul provocarii unui accident auto este mai mare in cazul lor;
  • compara si alege cu mare grija riscurile pe care polita urmeaza sa le acopere;
  • foloseste calculatoarele si comparatoarele de asigurari online, unele site-uri ofera chiar discount-uri de pana 10% pentru politele cumparate din mediul online;
  • in cazul in care ramai fidel aceleiasi companii de asigurare te vei putea de asemenea bucura de discount-uri considerabile;
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250