<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Oct 7th, 2016

Cum sa obtii o autorizatie de mediu fara bataie de cap

Share This
Tags

Protectia mediului a devenit si la noi o prioritate in ultimii ani, cu atat mai mult cu cat si autoritatile de stat in domeniu au inteles importanta conservarii si protejarii atat a resurselor cat si a intregului ecosistem. Legislatia in domeniu s-a imbunatatit si ea treptat, ceea ce a contribuit la adoptarea unor masuri concrete in acest sector.

Infiintarea SIM – Sistemului Informatic Integrat de Mediu s-a dovedit extrem de benefic pentru firmele care, prin specificul activitatii, produc sau utilizeaza deseuri. Acest sistem este unul foarte vast, ce integreaza un numar de peste 80 de aplicatii separate, menite sa inlesneasca atat transmiterea diferitelor tipuri de rapoarte catre Autoritatea de mediu (catre Agentia pentru Protectia Mediului sunt necesare raportari si statistici cu privire la deseuri, ambalaje, substante toxice si periculoase, poluanti in aer, apa si sol.), dar si obtinerea tuturor tipurilor de autorizatii si avize. Totul se transmite online, pentru asta fiind necesara crearea unui cont pe platforma respectiva si completarea tuturor informatiilor solicitate.

Initiativa este foarte bine venita si apreciata, insa pasii initiali si birocratia specifice pot fi mari consumatori de timp si resurse, de care unele firme, in special cele de dimensiuni mici si medii nu dispun. Legislatia de mediu este destul de vasta, cerintele pentru fiecare tip de business difera din acest punct de vedere, iar incadrarea corecta a unei firme din punct de vedere al impactului asupra mediului poate fi uneori complicata sau provocatoare pentru cei ce nu au experienta in domeniu. Din fericire au aparut companii specializate, care intermediaza relatia intre aceste firme si Agentia pentru Protectia Mediului.

De exemplu, compania Green Environment Support este prezenta pe piata inca din anul 2010, iar specialistii sai se ocupa de obtinerea tuturor autorizatiilor si avizelor de mediu, precum si de raportarile periodice.

Pentru a se obtine o autorizatie de mediu sau pentru reautorizare sunt necesare mai multe demersuri, precum identificarea codurilor CAEN specifice activitatii firmei respective, intocmirea intregii documentatii tehnice necesare pentru obtinerea autorizatiei si publicarea anunturilor specifice, inregistrarea in SIM, precum si activitati de monitorizare a calitatii mediului. O astfel de firma se ocupa asadar de toate actele necesare si parcurge totii pasii autorizarii, dar se implica si ulterior, in gestionarea relatiei cu Autoritatea de Mediu. Dincolo de economia de timp si resurse, Green Environment Support garanteaza si corectitudinea si promptitudinea obtinerii autorizatiei, fara de care un agent economic risca o amenda de la 30.000 lei la 60.000 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Cum sa obtii o autorizatie de mediu fara bataie de cap, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250