<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Jan 18th, 2011

Cum sa iti vinzi pe Bursa de Valori actiunile la Fondul Proprietatea

mobius fondul proprietatea 300x240 Cum sa iti vinzi pe Bursa de Valori actiunile la Fondul ProprietateaFoştii proprietari despăgubiţi cu aceste titluri le vor putea valorifica liber şi transparent începând de marţea viitoare. Pentru asta trebuie să-şi deschidă un cont la un broker.

Dacă aţi primit acţiuni la Fondul Proprietatea (FP) în contul despăgubirii pentru averile confiscate de regimul comunist le veţi putea vinde pe Bursă săptămâna viitoare. Asta dacă nu aţi avut nevoie urgentă de bani şi aţi fost nevoit să le valorificaţi deja.

Acum, aveţi două opţiuni: fie păstraţi titlurile şi aşteptaţi să le crească valoarea, fie, dacă doriţi să le transformaţi în bani, le vindeţi pe Bursă începând de marţi, 25 ianuarie, când acestea vor fi listate sub simbolul FP.

Dacă optaţi pentru a doua variantă, trebuie, în primul rând, să vă găsiţi un broker dintre cei 69 care sunt autorizaţi în România, dintre care 65 au avut activitate în decembrie 2010.

După ce aţi identificat o asemenea persoană, veţi semna cu ea un contract de brokeraj, după care va fi deschis un cont special. Următorul pas este transferul acţiunilor din contul de la Depozitarul Central în contul de la broker.

“Costul total pentru vânzarea pe Bursă a acţiunilor este mult sub 1% din valoarea acestora”, a afirmat Mark Mobius, preşedintele executiv al Franklin Templeton. El a mai spus că este imposibil de previzionat care va fi evoluţia pieţelor şi preţul acţiunii FP, din momentul listării sale pe Bursă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250