<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Jun 7th, 2017

Cum sa alegi un avocat bun in orasele mari?

avocat bucuresti Cum sa alegi un avocat bun in orasele mari?In orasele mari numarul caselor de avocatura si al cabinetelor de avocatura este suficient de mare pentru a avea la orice moment un loc unde sa iti rezolvi problemele de natura juridica. Practic exista cateva zeci de avocati care sunt dispusi sa te asculte si sa iti prezinte rezolvari la cazuri si procese oricat de complicate.

Numarul mare are si un dezavantaj, e greu sa alegi un avocat Bucuresti, de exemplu, fiecare in parte iti poate prezenta oricand atuurile sale, toti au terminat dreptul si au suficiente cunostinte pentru a putea ajunge la o solutie favorabila intr-o speta oarecare. Exista totusi cateva repere pe care le poti avea in vedere atunci cand cauti un avocat bun. In prima faza experienta ar trebui sa fie primul criteriu pe care il poti folosi pentru ierarhizarea optiunilor.

Cu cat un avocat e mai in varsta si are mai multe procese si situatii juridice rezolvate, cu atat sansele ca un anumit caz sa ajunga la o solutie agreata de client sunt mai mari. Se poate intampla sa existe si avocati tineri care sa fie foarte buni, aici nu tine neaparat de varsta inaintata, depinde de la specialist la specialist. In al doilea rand, pe langa experienta avocatul ideal trebuie sa aiba si studii de specialitate facute intr-o institutie prestigioasa si eventuale specializari in strainatate. Conteaza foarte mult ca avocatul sa stie foarte bine tot ce tine de drept si de legislatie si sa fie ancorat foarte bine la tot ce inseamna modificare si legislatie internationala. In al treilea rand, cand alegi un avocat din Bucuresti este bine sa te interesezi si de alti clienti care au mai apelat la serviciile sale. In functie de ce descoperi si cat de bine a mers colaborarea stii daca merita sa ii treci pragul sau nu.

In al patrulea rand, avocatii buni sunt si foarte cautati. E poate cel mai simplu criteriu, cu cat ai mai multa lume care il cauta si prezenta sa in online si offline e mai puternica, cu atat vei avea si servicii de calitate. Al cincilea criteriu foarte important in alegerea avocatului este maniera in care stie sa puna problema. De obicei inainte de a se stabili onorariul si termenii colaborarii avocatul iti prezinta punctul sau de vedere in privinta mersului unui proces, de pilda. Daca intelegi ce iti spune si stie sa iti explice toti pasii in asa fel incat sa nu ti se para ca ai intrat intr-o lume total noua, atunci merita sa inchei un contract cu el. Alaturi de prezentarea unei posibile rezolvari avocatul trebuie sa aiba si un onorariu adaptat serviciilor prestate si experientei sale.

Avocatii au preturi destul de mari, insa ele se aplica in totalitate doar atunci cand si cazul e foarte complicat. In functie de serviciile cerute si de expertiza onorariul poate fi mai mic, exista si variatii, parti fixe si parti care depind de modul in care decurge un proces, o speta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250