<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Jun 23rd, 2010

Cum poti sa nu mai platesti creditul si sa scapi

4b06c7de623c6 Cum poti sa nu mai platesti creditul si sa scapiRomanii cu restante la banci care nu au niciun fel de bunuri sau venituri, cei care pleaca din tara sau cei in cazul carora bancile nu au intreprins timp de 3 ani actiuni de executare silita in vederea recuperarii creditului scapa de plata datoriei.
O prima situatie care poate absolvi debitorul de plata creditului este implinirea termenului de prescriptie a creantei, care este de 3 ani, spune Dinu Petre, partener in cadrul firmei de avocatura Cunescu, Balaciu si Asociatii. Aceasta inseamna ca daca timp de 3 ani, compania in bilantul careia se afla creanta bancara nu a facut niciun demers in vederea recuperarii creditului, fie ca e vorba de imprumuturi garantate sau negarantate, datoria se prescrie.

******ALEGE-TI CADOUL DE CRACIUN!****** Cum poti sa nu mai platesti creditul si sa scapi

Altfel, daca in termenul de prescriere banca nu apeleaza la dreptul sau executoriu (care ii revine prin ordonanta de urgenta nr. 99 din 6 decembrie 2006) sau nu mandateaza un executor extern pentru recuperarea creantei, sau nu trimite in judecata debitorul, debitorul nu mai are obligatia rambursarii datoriei, dupa trecerea a 3 ani de cand nu a mai platit ratele.
“O banca sau institutie de credit poate intrerupe cursul prescriptiei extinctive sau termenul de prescriptie prin introducerea unei cereri de chemare in judecata, arbitraj, executare silita”.
Acelasi termen de prescriere este valabil in cazul asiguratorilor sau firmelor de recuperare care au preluat restanta.
In practica se pare ca este aproape imposibil ca o banca sa ajunga in situatia de a pierde bani din cauza intrarii in vigoare a prescrierii datoriei, mai ales ca pentru a trece la executarea bunurilor, ea nici nu are nevoie sa apeleze la o instanta judecatoreasca.
In schimb, atrage atentia Iulian Urban, seful firmei de recuperare debite Urban si Asociatii, bancile se feresc uneori sa apeleze la acest drept, cand iau in calcul costurile mari presupuse de executarea silita.
“De multe ori, bancile schimba firmele de colectare, in speranta ca vor grabi recuperarea creantelor, si astfel termenul de recuperare intarzie”, a declarat Urban, mentionand ca restantele existente in portofoliul bancilor inca din 2007, ce reprezinta un volum destul de important, ar putea ajunge sa se prescrie la inceputul lui 2010, nemaiputand fi recuperate.

******ALEGE-TI CADOUL DE CRACIUN!****** Cum poti sa nu mai platesti creditul si sa scapi

O a doua situatie in care debitorul restant ajunge sa nu mai poata fi obligat sa plateasca imprumutul este cand acesta nu poseda niciun fel de bun si nici nu este retribuit in vreun fel, asa incat banca nu isi poate recupera debitul nici prin executare silita si nici prin poprirea salariului, in perioada de prescriere. Aceasta situatie este valabila pentru creditele negarantate, in cazul celorlalte putand fi executate garantiile.
Potrivit expertilor judiciari, in aceasta situatie creditul nu poate fi recuperat de la rudele debitorului, intrucat legea nu permite acest lucru.
“Totusi, in cazul in care se demonstreaza ca debitorul a instrainat bunurile tocmai pentru a se sustrage de la executare silita, exista posibilitati juridice de readucere in patrimoniu a bunurilor instrainate”, a mai spus Dinu Petre, partener in cadrul Cunescu, Balaciu si Asociatii.
“De asemenea, in situatia in care se demonstreaza ca restantierul a intrat in mod voit in aceasta situatie, pentru a nu achita creditul, el este pasibil de raspundere penala”, a explicat Petre.
“In momentul in care executorul nu gaseste bunuri sau bani pe numele debitorului, procesul de recuperare se blocheaza, iar toata munca depusa nu are o finalitate”, au declarat pentru  reprezentantii firmei de recuperare Kolcze Iliuta & Asociatii, care au atras atentia ca astfel de situatii sunt in practica destul de rare.
“De cele mai multe ori este vorba de cazuri in care debitorul face mai greu rost de bani si implicit intarzie cu plata, dar in final plateste”, au completat acestia.

******ALEGE-TI CADOUL DE CRACIUN!****** Cum poti sa nu mai platesti creditul si sa scapi

Un al treilea caz in care este foarte probabil ca debitorul sa scape de obligatia rambursarii creditului este cand titularul de credit a parasit tara si nu a lasat in urma bunuri ce pot fi executate. Banca are mijloace legale de a il executa silit pe datornic, pe bunuri ori venituri obtinute in strainatate, insa procedura este complicata si poate fi chiar mai costisitoare decat valoarea creditului.
In prezent, exista o prevedere legala care permite urmarirea debitorului in afara spatiului tarii, in vederea executarii bunurilor pe care acesta le-ar putea dobandi acolo, care se bazeaza pe respectarea sentintei de executare date local, de catre forurile judecatoresti din afara tarii, a declarat Dinu Petre.
Costurile de executare sunt de regula insa foarte mari, iar creditorul trebuie sa puna in balanta daca ele pot fi compensate de debitul recuperat, asa incat urmarirea debitorului peste granite sa merite acest efort.
“Odata creanta trimisa spre executare, executorul va face de regula verificari din 6 in 6 luni ale situatiei datornicului, pentru a vedea daca acesta s-a intors in tara. Chiar daca debitorul se va intoarce in tara dupa 10-20 de ani, el este pasibil de executarea silita a bunurilor ce au intrat intre timp in posesia sa, pana la recuperarea debitului”, a declarat Alexandra Ruse, director de colectare la Coface.
Ceea ce se intampla in practica este descris de reprezentantii Kolcze Iliuta & Asociatii: “Singura solutie este apelarea in instanta, citarea debitorului si chemarea sa in judecata prin mica publicitate. Debitorul fiind plecat din tara, nu se va prezenta, iar cazul va fi castigat de catre creditor. Sentinta pronuntata in dosarul respectiv se investeste cu formula executorie, urmand executarea silita de catre un executor judecatoresc. In caz ca se vor descoperi bunuri sau bani in conturile titularului, se vor folosi pentru achitarea debitului. In caz contrar, de cele mai multe ori procesul de recuperare se opreste aici”.
Potrivit informatiilor furnizate de recuperatori, decesul debitorului nu poate reprezenta o situatie in care banca nu isi mai recupereaza creditul. “Situatiile tragice de acest gen sunt reglementate de legea succesiunii, care prevede ca restanta trebuie achitata de rudele acestuia”, a explicat Alexandra Ruse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cum poti sa nu mai platesti creditul si sa scapi, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Displaying 53 Comments
Have Your Say
 1. FLORENTINA says:

  Buna ziua,
  va rog sa-mi spuneti, daca se poate, cum aflu daca am vreun credit prescris?
  Cui trebuie sa ma adresez sa aflu daca creditul meu pe care nu l-am mai platit de vreo 3 ani, pentru ca nu am mai avut nici un venit, a fost prescris sau nu.

  Multumesc anticipat!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 votes)
 2. elena says:

  buna ziua,
  as dori sa imi spuneti cum pot afla dc mi sa prescris creditul si in ce consta aceasta prescriere?am un credit neachitat de vreo 3 ani chiar mai mult
  nu am avut nici un venit!multumesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 3. admin says:

  Buna ziua,

  In cazul in care in aceasta perioada banca sau firma de recuperare credite nu au deschis nicio actiune judecatoreasca impotriva dumneavoastra, creditul este prescris si dumneavoastra nu mai aveti nicio datorie. Se poate ca ei sa mai incerce sa recupereze banii e la dumneavoastra pe cale “amiabila”, adica sa va prosteasca utilizand o serie de motive la limita legii, ignoratii pur si simplu, nu ranspundeti la nicio scrisoare si, IN NICI UN CAZ, NU SEMNATI NIMIC propus de banca sau firma de recuperare.
  Si ca sa se inteleaga bine de catre toti datornicii:

  ORICE DATORIE SE PRESCRIE DUPA O PERIOADA DE 3 ANI

  Echipa Consumatorul.com

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
 4. andra says:

  .buna.am luat in rate in urma cu vreo5ani un tel mobil , la care nu am achitat nici o rata…acu ma cauta o firma de recuperatori si imi cer bani….sa prescris datoria?daca sa prescris ma mai pot da in judecata?imi mai pot lua bunuri?mie frica sa trec ceva pe numele meu…va rog dati-mi un sfat,,multumesc !!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 votes)
 5. maria says:

  buna,

  si cine decide daca eu sunt sau nu in tara? adica poate stau in munti,si nu dau nici un semn de viata.daca ei nu ma gasesc,inseamna ca nu mia sunt in Romania?
  si inca un lucru care nu-mi e clar: in momentul in care litigiul meu a inceput cu banca eram studenta,nu mai aveam venituri nici proprietati,nimic.asta se intampla in 2007.de atunci am plecat din tara.in ce categorie ma incadrez eu? cei fara nimic de executat si prescrisi dupa 3 ani,sau la nefericitii care fiind in strainatate,si dupa 3 ani,10,20 avem dreptul sa le luam bunurile sau salariul?
  mersi

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 6. daniela says:

  daniela
  buna ziua
  am un credit din2007 am platit un an dupa care nu am mai putut sa platesc
  nu am avut cuce, acum sunt plecata dintara sisuntbolnava nu pot sa lucrez
  de citeva zile sunt sunata de la banca pentru recuperarea creditului si mi-au spus ca daca pin pe data de 15 nu depun banii in cont ma dau in judecata
  va rog sa mi dati un sfat
  va multumesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 7. admin says:

  Daca creditul este luat de mai mult de 3 ani este prescris.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 8. Aurel says:

  Buna ziua!
  Am un credit la care nu am mai achitat ratele de cateva luni. Banca mi-a pus poprire pe toate veniturile salariale pe care le incasez pe un card de debit deschis la alta banca. Nu m-a instiintat nimeni nimic. Au dreptul sa-mi retina tot salariul sau mai este valabila reglementarea aceea cu 1/3 di venituri? Are dreptul banca ce mi-a emis cardul de salariu sa faca acest lucru, din moment ce nu mi-a sosit o poprire sau instiintare nici macar la locul de munca? Va rog, sfatuiti-ma ce pasi sa urmez. Multumesc anticipat!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -1 (from 1 vote)
 9. admin says:

  @Aurel: In nici un caz nu pot sa va puna poprire pe mai mult de 1/3 din salariu, asta e lege si trebuie respectata de toti. Banii nu vi opreste banca ci firma care va vireaza salariul.

  In cazul dumneavostra am impresia ca vi s-au blocat conturile (poprire pe disponibilitatile din contul curent), in acest ca ei blocheaza sumele acolo.

  Solutie: instiintati firma sa nu va mai vireze salariul pe card ci sa-l vii dea in mana.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
 10. Aurel says:

  multumesc!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 11. jACOB says:

  Mai bine intrebati un avocat specializat si recomandat ca fiind capabil.

  Constat ca acest articol e scris mai mult de cei ce recupereaza debite. Evident, ei vor spune ca actiunile noastre de rau platnici intra sub incidenta penalului si ca vei fi urmarit de ei si la batranete, daca atunci te intorci in tara.

  Concluzia mea este aceea ca totul se trage de la criza financiara, iar aceasta a fost generata in mare parte de catre banci, asa ca acestea sa-si asume situatia creata.

  Totusi, ma intreb, oare aceasta criza nu ar putea fi considerata Forta Majora??! Caci aceasta ne-ar absolvi de orice obligatie contractuala de plata.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 12. jACOB says:

  De cand incepe termenul de 3 ani pentru prescriptie?
  Din momentul ultimei plati la ghiseu (apoi urmand restul lunilor in care nu am mai putut efectua plati)?
  Din momentul de cand ar trebui sa inchei contractul cu banca (adica dupa 5 ani cand trebuia sa finalizez ratele)?

  Multumesc anticipat!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 13. ony says:

  buna! daca am avut un credit de nevoi personale , si sau achitat aproape toata suma, cardul nu mai exista…am anuntat ca sa pierdut dar nu lam mai primit de la banca, am inteles ca banca a reziliat contractul si mau trimis la o firma de executori, eu nici macar nu mai locuiesc in tara, ii streseaza pe parintii mei , nu exista absolut nimik pe numele meu.leam dat un nr de contact de afara dra nu ma contacteaza nimeni, spuneau ca ma dau in judecata sau ceva de genu la ai mei desi nu au dreptul sa furnizez informatii decat persoanei in cauza.am zis ca le platesc suma in rate ca s anu ii mai streseze atat, dar cum au intrebat si ceilalti , ce fac acesti recuperatori, care sunt obligatiile lor.multumesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 14. Bogdan says:

  Buna ziua , am un credit din 2008 din care nu am platit decat trei rate. Ieri m-a sunat un reprezentant kruk si mi-a zis o sa ma citeze executorul judecatoresc . Cum as putea sa aflu daca datoria este ori nu prescrisa ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 15. admin says:

  In cazul in care in aceasta perioada banca sau firma de recuperare credite nu au deschis nicio actiune judecatoreasca impotriva dumneavoastra, creditul este prescris si dumneavoastra nu mai aveti nicio datorie. Se poate ca ei sa mai incerce sa recupereze banii e la dumneavoastra pe cale “amiabila”, adica sa va prosteasca utilizand o serie de motive la limita legii, ignoratii pur si simplu, nu ranspundeti la nicio scrisoare si, IN NICI UN CAZ, NU SEMNATI NIMIC propus de banca sau firma de recuperare.
  Si ca sa se inteleaga bine de catre toti datornicii:

  ORICE DATORIE SE PRESCRIE DUPA O PERIOADA DE 3 ANI

  Echipa Consumatorul.com

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 16. Bogdan says:

  Asa mi-a spus cel de la Kruk , ca o sa fiu citat de un executor pentru a fi executat silit . Nu am nimic pe numele meu in momentul de fata .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 17. admin says:

  Cei de la Kruk pur si simplu va mint in fata si incearca sa va intimideze! Daca nu au deschis nicio actiune judecatoreasca in acest timp, datoria este prescrisa iar ei nu vor mai putea cere niciunui executor judecatoresc sa va execute pentru simplul motiv va vor trebui sa ceara incuviintarea instantei pentru aceasta iar instanta nu o vor aproba deoarece contravine prevederilor Codului Civil in vigoare.

  Deci va sfatuim sa ii ignorati complet pe cei de la Kurk si sa nu raspundeti niciunei incercari de intimidare.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 18. Bogdan says:

  Va multumesc frumos m-ati linistit .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 19. Bogdan says:

  Inca o intrebare, acesti 3 ani pentru prescriere se calculeaza de la data imprumutului ori de cand a fost cesionat dosarul de credit de catre cei de la kruk ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 20. admin says:

  Cei trei ani curg de la data la care ati contractat creditul. Cei de la Kruk au cumparat o creanta si aceasta isi pastreaza toate conditiile initiale.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 21. Andreea says:

  prietenul meu are un credit de bunuri personale la banca pe care nu l-a platit deoarece nu a mai avut venituri, creditul a fost dat la o companie de recuperare si din cate am inteles a fost instiinta ca i s-au blocat conturile la toate bancile desi nu are nici un cont si nici un bun pe numele lui. As vrea sa stiu ce se mai poate face in aceasta situatie si daca datoria inca aduna alte sume penalizatoare sau ramane la ce s-a adunat pana acuma?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 22. stefan says:

  pe mine ma streseaza cu executorii ce sa fac sa numi vina acasa deocamdata nu pot sa platesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 23. catalina says:

  In luna aprilie 2008 am facut un credit si am platit ratele timp de 12 luni fiind angajat cu norma intreaga. Dupa cele 12 luni am lucrat si lucrez in continuare 2 ore pe zi la aceeasi firma. Creditul a fost preluat de firma Kruk care ma bombardeaza cu scrisori si amenintari. In acest moment nu s-a facut nicio executare silita deoarece nu posed nimic pe numele meu. Daca voi fi angajat cu norma intreaga mi se va pune proprire pe salariu? Va multumesc!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 24. admin says:

  @catalina: nu au ce sa-ti faca decat sa-ti opreasca maximum 1/3 din salariu. Pont: aranjeaza cu firma la care lucrezi sa iti puna pe contract cat mai putin, iar restul sa tii dea prin alte modalitati (care sunt acestea veti vedea intr-un articol viitor).
  Si nu uitati! Nimeni nu e mai presus de lege, nici chiar executori!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 25. admin says:

  – - – - -> Nu rata PROMOTIA de azi de la eMAG.ro! < - - - - -

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 26. raluk79 says:

  Buna ziua,
  In august 2005 am facut un credit de nevoi personale pe 5 ani fara giranti , fara garantie imobiliara ; am platit pana in sept 2008 apoi nu am putut sa mai platesc ; acum 4 zile mi-a venit citatie acasa cu executare silita la imobil; precizez ca apartamentul este pe numele meu dar si al fratelui meu , care nu este acum in tara; intrebarea mea este cum poate banca sa execute silit un bun care nu-mi apartine in totalitate mie ?multumesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 27. admin says:

  NU poate. In cel mai rau caz va notifica OCPI-ul in ceea ce priveste acest fapt si numai pentru partea pe care o aveti.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 28. flavian says:

  Am o problema asemanatoare, am doua credite de nevoi personale la ING si BANC POST, cel de la Banc Post a fost facut in CHF anul 2007.12.18, am platit o parte din el apoi nu am mai putut plati pt ca nu am mai avut servici, m-au sunat cei de la banca si mi-au spus ca au inceput executarea silita anul acesta, creditul are ca garantie bunuri mobile mentionez ca nu am mai platit din 2009, ce sa fac ca cei de la banca ma tot suna? ma ameninta ca garantia se poate transforma in bunuri imibile conform unei hotarari judecatoresti, este posibil?; Al doilea credit dela ING este facut in anul 2008.08.01 dar nu ma contactat nimeni nici acesta nu este garantat decat cu bunuri mobile si cu o asigurare de viata, ce se intampla daca se incepe procedura de executare silita?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: -1 (from 1 vote)
 29. mcolaborare says:

  eu am inchis un credit laBCR prin refinantare- si mi-au cerut 10euro ptr dovada cam achitat integral creditul

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 30. Monica says:

  Buna seara !

  Am 34 de ani si deja am albit de griji si probleme. Va rog ajutati-ma cu un sfat, nu mai stiu ce sa mai fac !

  Am un credit de 2700 euro la Raiffeisen Bank, facut in urma cu 3 ani, urmand ca mama sa plateasca creditul (l-am luat pt ea). Jumatate de an l-a platit, dupa care nu a mai putut. Eu m-am interesat abia anul acesta de situatie, mai exact in urma cu 5 luni am descoperit ca suma era aceeasi (probabil dobanzile acumulate). Inainte am lucrat in alt oras pe un salariu mai mare, acum m-am mutat la o alta sucursala in capitala, dar la aceeasi firma. Intre timp salariul mi-a scazut, am si o proprire pe salariu de la alta banca timp de 10 ani, salariu meu net ajungand la 500 de lei. In urma cu 3 luni am platit 200 de euro la Raifeisen Bank, de atunci insa nu am mai avut posibilitatea sa mai dau ceva la imprumut. Azi m-a contactat o tanara foarte nervoasa si mi-a spus ca e de la departamentul juridic si ca urmeaza sa ma dea in judecata pentru neplata si ca cei 200 de euro depusi de mine sunt blocati din cauza propririi de la banca cealalta, ca toate conturile mele sunt blocate. Mi-a cerut socoteala de ce nu am platit, am incercat sa-i explic, a zis ca nu e un argument juridic, ca in instanta nu valoreaza nimic scuza mea. Mi-a oferit o solutie. Sa gasesc pe cineva sa semneze un act aditional la contract, prin care acea persoana se obliga sa plateasca in caz ca nu platesc eu. Dupa semnarea actului aditional persoana respectiva sa-si deschida un cont la ei in banca prin care sa pot plati eu creditul restant; sa depun in 2 zile 100 de euro in acel cont nou deschis si in maxim 1 luna 1500 de euro. I-am explicat ca nu am de unde sa fac rost de 1500 de euro, in conditiile in care eu nu castig decat 500 de lei. Nu a vrut sa inteleaga, a zis ca e prea tarziu pt o esalonare a ratelor si revine cu un telefon luni dimineata sa ma intrebe ce-am hotarat. Problema e ca a aflat unde lucrez acum si mi-e frica sa nu-mi faca vreo “bucurie”, sa-mi trimita vreo instiintare la munca, cei de acolo nu stiu (mi-e frica sa nu-mi pierd jobul). Eu nu am bunuri pe numele meu si nu pot da la banca decat 100 de euro lunar, pe care as vrea sa-i platesc, daca m-ar lasa. Nu stiu daca conturile mele sunt blocate sau e vreo forma de intimidare, cert e ca sunt disperata. Va rog ajutati-ma cu un sfat !
  Va multumesc anticipat !

  Cu respect,
  Monica

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 31. raluk79 says:

  buna ziua,
  cum adica va notifica OCPI-ul ?adica nu as putea sa vand apartamentul daca vreau?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 32. admin says:

  Traim intr-un sistem imperfect! De ce sa nu profitam de asta!
  Putem si noi sa ii taxam pe cei care detin puterea si banii foarte usor.
  Profitati de lacunele legislative, creati-va un avantaj din orice!
  Lasati morala si cinstea la o parte pentru ca nimeni nu e cinstit cu voi, ei doar incearca sa pune mana pe bani prin orice mijloace (hartuire, amenintare, manipulare).
  NU uitati de PRESCRIEREA DATORIEI!
  NU intrati in discutii cu reprezentantii bancilor sau ai firmelor de recuperare!
  NU semnati nimic!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 33. admin says:

  ******ALEGE-TI CADOUL DE CRACIUN!******

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 34. Nicole says:

  Buna seara,

  Am o cunostiinta care si-a cumparat in rate un dvd prin anul 2006, creditul a fost obtinut doar cu buletinul, nu a platit foarte multe rate la banca pentru ca si-a pierdut locul de munca,nu are nici un bun pe numele sau si momentan nu lucreaza la noi in tara, ultima notificare de la banca a primit-o la sfarsitul lunii mai 2011 de atunci nu a mai fost contactat de banca, mentionez ca de vreo 4 ani cam asa nu si-a mai platit nici o rata, se poate ca datoria sa fie prescrisa? sau din ce cauza banca a renuntat sa il contacteze

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 35. Nicole says:

  mentionez ca valoarea dvd-lui era de 14 milioane lei vechi si in notificarea de la banca din luna mai 2011 suma care trebuia platita era de 3000 de RON

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 36. andreea says:

  Buna ziua,

  Am luat un credit acum ceva vreme de la o banca. Pe 5 sept 2008 dosarul a fost trimis la firma unui executor jud. datorita restantelor. De atunci de fiecare data cand am avut bani am depus o suma la executorul judec. Acum am primit din nou o somati de executare silita de la acelasi executor insa suma datorata nu numai ca nu a scazut ,ba chiar e dubla si mi-au spus ca debitul a fost reactualizat de banca. E cumva vreo smecherie de-a lor sa anuleze prescrierea debitului avand in vedere ca au trecut cei trei ani. Ajutati-ma va rog cu un sfat. Va multumesc anticipat!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 37. admin says:

  @Nicole: In mod sigur creditul este prescris, iar daca notificarile continua sa vina de la banca este un semn foarte bun, asta inseamna ca dosarul nu a fost vandut unei firme care se ocupa cu recuperarea creantelor si in mod sigur nu a fost nici inaintat vreunei instante judecatoresti. In rest acelasi sfat: datoria fiind prescrisa IGNORATI toate “incercarile” pe care banca le face pentru a-si recupera restanta, voi ati castigat, banca a pierdut!

  C`est la vie!
  Mai bine sa planga actionarii bancilor decat datornicii!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 38. admin says:

  @Andreea: Precizeaza te rog daca somatia a venit de la un executor BANCAR sau un judecator JUDECATORESC (e o mare diferenta intre cel doua situatii, desi la prima vedere par a fi la fel)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 39. Nicole says:

  Va multumesc pt raspuns.
  A fost azi cineva din familia persoanei la banca si i s-a spus ca i s-a inchis contul ca nu mai are nimic de platit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 40. marta says:

  am avut o datorie la flanco din 2003 intre timp am mutat casa si nam mai primit nimic de la ei….acum am fost gasita de o firma care actioneaza in numele celor de la flanco si cu penalitati mi-au ridicat datoria de trei ori suma avuta…eu stiam ca dupa 5 ani orice datorie se radiaza…puteti cumva sa ma ajutati va rog?…va multumesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 41. raluk79 says:

  buna ziua,
  v-am scris mai sus problema mea si ati avut amabilitatea de a-mi raspunde dar va mai intreb :
  cum adica va notifica OCPI-ul ?adica nu as putea sa vand apartamentul daca vreau?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 42. admin says:

  @raluk79: Banca va efectua la OCPI o inscriere in caietul de sarcini al apartamentului, inscriere care ii va da dreptul in momentul vanzarii apartamentului la un pricent echivalent cu datoria pe care o aveti.
  In teoria banca va putea vinde cota parte a aprtamentului dvs. In practica acest lucru nu se va intampla.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 43. marta says:

  va rog frumos,sunt disperata,am lasat ieri un mesaj despre o datorie la flanco…puteti va rog sa ma ajutati cum sa procedez…ce se va intampla?…ma ameninta ca vin la mine la scoala si ca imi vor face poprire pe salar plus rusine fata de colegi,mai ales ca acum mi-au taiat 25% din salar nici atat nu imi permit sa platesc va multumesc!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 44. admin says:

  Draga Marta, nu este necesar sa faci nimic. Poate doar sa faci plangere la Politie pentru hartuire. Astea sunt metodele neortodoxe pe care firmele de recuperare de credite la folosesc. Si care au succes numai in cazurile oamenilor neiformati, si care, se pare, ca sunt foarte multi in Romania. Cei foarte multi si care nu iau nicio masura. NIMENI nu are dreptul sa te hartuiasca, sa te ameninte si sa te defaimeze! Iar cei care o fac trebuie sa plateasca. Asa ca, la urmtoarea discutie cu cei de la firma de recuperare, solicita numele complet a celui care te ameninta si contacteaza Politia! Fa o plangere pentru hartuire. Iti garantez ca nu o sa te mai caute nimeni! Iar creditul este 100% prescris! Ei doar incearca marea cu degetul, poate-poate vor gasi un labil psihic care sa ii creada!
  Tu ai castigat si banca a pierdut! Asta e viata!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 45. marta says:

  va multumesc mult pentru raspuns!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 46. tiberiu says:

  Am un credit la banc post din 2007 si nu am mai platit de vreo cateva luni din cauza pierderii locului de munca.Dupa multe insistente,telefoane si extrasuri de cont primite ,cei de la EFG Retail m-au instiintat ca dosarul meu e depus la Judecatorie in vederea incuviintarii executarii silite.Ce se poate intampla mai departe?Voi fi executat silit?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 47. tiberiu says:

  Am gasit pe un site informatia ca datoriile se prescriu la 3 ani de la data la care datoria trebuia achitata,in speta,in cazul meu august 2010,adica atunci bancile au posibilitatea executarii silite.E adevarat?daca da,ce e de facut pt ca nu vreau ridicarea bunurilor din casa.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 48. ralu says:

  soacra mea a luat un credit de nevoi personale si de 2 luni nu a mai platit rata ce se poate intampla detine o casa si bunuri electronice?astept ras

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 49. cristi a. says:

  Tiberiu vezi ca sunt mai multe situri despre cei care au luat diferite bunuri cu card euroline cauta si tu pe google despre tepele efg

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 50. nico says:

  Am un credit de 72000E cu ipoteca (luat acum 2 ani) neplatit din februarie, un card de credit de 7000 lei(al sotului) si inca un credit de 3000 E la o alta banca.Am avut un magazin din care plateam ratele pe care l-am inchis din cauza crizei…In prezent nu am cum sa suport ratele.Inteleg ca banca ma va executa silit pentru imobil.Niste prieteni vor sa ne ajute sa emigram in Canada ne dau banii necesari pentru a dovedi ca ne putem sustine acolo primele 6 luni(10000 $) pe care v-a trebui sa ii depunem in banca…Ne pot bloca acesti bani? Daca ii depun intr-o banca din afara tarii avem vreo sansa sa nu ne fie blocati acei bani?Va rog sa ma sprijiniti cu un sfat legal cum sa procedam…Multumesc

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 51. andra says:

  am facut un credit de nevoi personale in 2005 din 2006 nu am mai avut cu ce plati ,nu am primit nimic de la banca sau de la firme de recuperare pina acu ,acum am primit o scrisoare de la o firma dev recuperare care imi cere sa platesc pentru ca ma vor executa silit.Pote sa-mi spuna cineva de a fost prescrisa datoria mea ? Multumesc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 52. Andreea n. says:

  Buna ziua! Credeti ca este o situatie normala in caz de deces al unui membru al familiei ce a imprumutat bani de la banca…sa plateasca, conform dreptului succesoral, rudele defunctului? Nu cred ca ar fi normal…defunctul s-a folosit de acea suma imprumutata, iar mostenitorii sa achite creditul…?

  Va multumes, cu respect.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
 53. a d i n u says:

  Buna ziua,am un imprumut pentru nevoi personale de 40000 de lei fara garantii, un card de credit de 5000 lei si descoperirea de card de 8000 lei toate la Banca Raiffeisen. In caz de neplata cum procedeaza banca si dupa cat timp. Se calculeaza toata datoria sau se i-a separat fiecare imprumut. VA MULTUMESC ANTICIPAT. ASTEPT RASPUNS

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 votes)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250