<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Aug 29th, 2018

Cum functioneaza tranzactiile cu Bitcoin?

we love btc Cum functioneaza tranzactiile cu Bitcoin?Nu e niciun secret pentru nimeni ca in fiecare zi sunt milioane de tranzactii care se desfasoara intre diverse institutii. Tranzactia in sine e destul de simplu de inteles si presupune un schimb intre doi parteneri care au nevoie de anumite lucruri. De pilda, avem o tranzactie atunci cand incercam sa schimbam niste bani la o casa de schimb valutar. Insa in lumea internetului tranzactiile sunt ceva mai complicate. Cand se folosesc Bitcoini tranzactiile se complica si mai mult.

Aici nu avem nimic fizic, avem doar niste date semnate, cu o semnatura speciala, care ajung sa circule printr-o retea si daca se valideaza vor fi intr-un „block” din blockchain. Ideea este ca in astfel de tranzactii cu Bitcoin se transfera dreptul de proprietate asupra unei sume de Bitcoin catre o adresa Bitcoin. In urma unei tranzactii cu Bitcoin apare o singura structura de date, numita tranzactie Bitcoin, care e transmisa de portofelul virtual retelei. Nodurile retelei vor retransmite datele si se vor valida, dupa care vor fi incluse intr-un „block”, asta cam in 20 de minute. Cand se intampla lucrul asta cel care primeste monedele virtuale vede imediat tranzactia in portofelul virtual. Ca o tranzactie sa aiba loc trebuie sa existe un transaction ID, descriptori, meta-date, inputs, outputs.

E important sa intelegem ca procesul din spatele acestei descrieri e si mai complicat, reteaua are grija sa complice lucrurile suficient de tare, dar sa le inteleaga si sa ofere rezultatul dorit. Tranzactiile cu Bitcoin pot dura si mai mult daca avem o „circulatie” pe „distante” mai mari, daca sunt implicate foarte multe noduri. Tranzactionarea de Bitcoin este simplificata mult de firmele care o asigura si clientii nu trebuie sa se gandeasca la toate etapele prin care trec Bitcoinii pana sa le ajunga in portofelul virtual sau pana sa plece de acolo spre destinatar. E suficient sa aveti cont pe site-ul respectiv, sa alegei metoda de plata dorita, sa stabiliti ce sume vreti sa investiti si lucrurile vor merge de la sine, fara interventia dvs.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250