<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Dec 9th, 2013

Cum folosim corect ata dentara?

Cum utilizam corect ata dentara 300x240 Cum folosim corect ata dentara?Ata dentara ajuta la prevenirea bolilor de gingie indepartand mancarea si placa dentara (tartrul) dintre dinti. Placa dentara este formata din bacterii si din resturi de mancare. In cazul in care aceasta placa incepe sa se formeze, ea poate irita gingiile si poate cauza inflamatii la nivelul acestora. Daca medicul tau dentist ti-a recomandat sa te speli mai bine intre dinti, cel mai probabil ti-a reconamdat sa folosesti ata dentara.

Cum trebuie sa folosesti ata dentara?

Ata dentara este un fir subtire confectionat din nailon sau din plastic, care atunci cand este folosita, va indeparteaza placa si resturile de mancare dintre dinti. Daca ata dentara nu este folosita corespunzator, aceasta va poate leza gingiile, asa ca incercati sa urmati indicatiile medicului stomatolog in folosirea acestei ate dentare, si tineti cont si de sfaturile de mai jos in folosirea corecta acesteia:

 1. Taiati o bucata de aproximativ 45cm de ata dentara. Incolaciti aceasta ata pe degetele mijlocii de la fiecare mana.
 2. Fixati ata cu ajutorul degetului mare si degetului aratator de la fiecare mana, in asa fel incat ata care ramane intre degete sa fie de aproximativ 2,5-5 centimetri.
 3. Cu blandete, frecati ata de lateralul dintilor de sus pana jos la gingii.
 4. Folositi o miscare circulara cu degetele in timp de folositi ata dentara, asta va ajuta sa curatati sub gingie fara a o avaria.
 5. Folositi acelasi procedeu pentru restul dintilor.
 6. Pentru fiecare dinte in parte, trebuie sa desfaceti o noua bucata de ata dentara, incolacind ata folosita in degetul mijlociu care nu are ata dentara proaspata.
 7. Asigura-te ca folosesti ata dentara pentru fiecare dinte in parte. Urmand un tipar, este mult mai probabil sa cureti toti dintii, in comparatie cu o actiune random de curatare.

Daca imi sangereaza gingiile?

Atunci cand incepeti sa folositi ata dentara, este probabil ca gingiile sa fie putin sensibile si sa sangereze. Acest lucru se intampla pana ce placa dentara este indepartata si dispare si inflamatia din zona respectiva. Continuati sa folositi ata dentara iar sangerarea va disparea odata ce acestea devin mai sanatoase.

Daca dupa cateva zile aceasta sangerare nu inceteaza, mergeti la un medic stomatolog ca sa verificati daca va curatati dintii corespunzator cu ajutorul atei dentare.

Daca mi se pare dificil sa folosesc ata dentara?

Daca vi se pare dificil sa folositi ata dentara infasurata pe degete, puteti folosi un suport pentru asa ceva. Acesti suporti, tin ata dentara pt tine iar unii oameni o gasesc foarte folositoare. Daca vi se pare dificil chiar si cu acest ajutor, medicul dentist va poate da alte sfaturi de cum sa va curatati intre dinti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cum folosim corect ata dentara?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. Alin says:

  Din pacate, oamenii nu sunt prea educati cand vine vorba de ata dentara, cel putin la noi in Romania. Sa nu mai vorbim de zonele rurale, unde oamenii nici nu se spala pe dinti normal, fara ata dentara.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250