<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Nov 12th, 2018

Cum detectezi scurgerile de freon ale frigiderului

incarcare freon frigidere 250x300 Cum detectezi scurgerile de freon ale frigideruluiDaca ai observat ca frigiderul sau congelatorul tau nu mentine alimentele la fel de reci cum o facea in mod obisnuit, acesta poate fi primul indiciu ca ai putea avea parte de o scurgere de freon. Cum iti poti da seama, insa, daca intr-adevar se intampla asta? Exista cateva indicii care te pot ajuta in acest sens.

Dincolo de faptul ca aparatul nu functioneaza la fel de bine cum o facea, o scurgere de freon va provoca functionarea continua a motorului. Asadar, daca ti se pare ca motorul frigiderului tau merge non stop, iar alimentele nu se racesc complet, e momentul sa soliciti interventia unui service frigidere care sa detecteze o eventuala scurgere de freon si sa remedieze problema. Exista pe piata diverse kituri si solutii prin care poti detecta singur acasa eventuale scurgeri de freon (inclusiv binecunoscuta reteta home made de apa cu sapun sau detergent de vase), insa metoda infailibila este aceea de a apela la un specialist care poate executa, dupa constatare, si manopera de incarcare freon frigidere.
Freonul este un gaz incolor, asa ca daca exista eventuale scurgeri nu il vei vedea in niciun caz.

De asemenea, freonul este in general un gaz care nu are miros, insa daca simti un miros de substante chimice in frigider sau in jurul acestuia, e cazul sa te gandesti si la eventuale scurgeri de agent refrigerant, iar daca ai astfel de suspiciuni va trebui sa apelezi intotdeauna la ajutorul unui specialist, pentru un diagnostic corect.
Freonul este pastrat intr-un sistem inchis, presurizat din cadrul mecanismului frigiderului, asadar el nu ar trebui sa curga niciodata sau sa fie necesar sa il completam. Daca frigiderul tau are, insa, o scurgere de freon, atunci in mod cert este vorba de o fisura undeva, aparuta probabil in urma unei reparatii facute de un amator sau de la razuirea ghetii de pe peretii frigiderului sau din congelator, caz in care va trebui sa chemi un specialist in reparatii frigidere Bucuresti, care sa te ajute cu remedierea oricarei probleme aparute.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250