<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Oct 28th, 2010

Concursurile prin SMS de la Vodafone sunt o teapa legala

telefoane mobile interconectare 300x225 Concursurile prin SMS de la Vodafone sunt o teapa legalaConform sloganului ” Fiecare clipa iti este rasplatita”, “cea mai tare retea din Romania” atenteaza din nou la buzunarele utilizatorilor din Romania cu un nou concurs care are doar un singur scop: umflarea profiturilor Vodafone.

Eşti norocos! Eşti printre cei deosebiţi care pot câştiga 3.000 Euro cash chiar diseară de la Vodafone! Trimite DA la 303 acum! www.vodafone.ro 0.99 euro TVA inclus

Acesta este  mesajul trimis tuturor utilizatorilor reţelei de telefonie mobilă în această perioadă.

În fapt, este vorba despre un concurs oficial, organizat de către compania de telefonie mobilă Vodafone, însă, aşa cum consumatorii au fost obişnuiţi în astfel de cazuri, acest concurs are o „hibă” menită să supraîncarce facturile participanţilor. Jocul este în sistem recurent, în sensul că tariful de 0,99 euro fără TVA se percepe zilnic, de la data trimiterii primului mesaj de înscriere, până la finalizarea concursului, adică 20 ianuarie 2011. Participarea la joc presupune trimiterea a mai multe mesaje la acelaşi număr de telefon, unele incluzând întrebări de cultură generală, toate fiind tarifate cu 0,99 euro/cenţi. Faptul că această sumă este percepută zilnic fără vreo informare prealabilă este prevăzută în regulamentul concursului care este total inaccesibil fiind „ascuns” pe pagina de internet al companiei de telefonie.

Conform spuselor unor clienţi păgubiţi, procedura de renunţare la concurs este greoaie, implicând tot nişte SMS-uri, trimise la alt număr de telefon, dar tot suprataxate. Cazul a intrat în atenţia autorităţilor şi la nivel naţional, existând deja o serie de reclamaţii la care se aşteaptă răspuns, îndreptate spre Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Displaying 2 Comments
Have Your Say
 1. [...] Vodafone isi inseala clientii, din nou Continuam seria de articole referitoare la faptul cum compania de telefonie mobile Vodafone isi inseala clientii. [...]

 2. Bogdan says:

  Salut,
  Eu sunt Bogdan, unul dintre clientii Vodafone. Recent am avut o problema cu aceasta companie de telefonie mobila. Unul dintre telefoanele mele mobile s-a defectat. Am lasat telefonul la Vodafone pentru reparatii dar Vodafone din motive subiective mi-a anulat garantia.
  In ciuda eforturilor mele sustinute de a le atrage atentia celor de la Vodafone Romania asupra acestei probleme nu am reusit sa rezolv aceasta situatie.
  Bun! Si ce este de facut? Primul gand a fost sa imi schimb operatorul de telefonie, sa trec la Orange sau la Cosmote dar apoi mi-am zis „De ce sa ma schimb eu cand oamenii pot face ceva pentru ai determina pe cei de la Vodafone sa se schimbe in bine?”
  Asa ca am facut o pagina de facebook „Clienti nemultumiti Vodafone Romania”. Scopul acestei pagini este sa imbunatatim serviciile celor de la Vodafone scotand la suprafata tot „rahatul” pe care ei incearca sa il ascunda.
  Daca ai avut si tu probleme cu Vodafone sau consideri ca Vodafone ar trebui sa isi schimbe atitudinea fata de noi clientii platitori lunari de abonamente si facturi atunci te invit sa ne dai like si sa iti spui si tu parerea aici. Singuri nu avem nicio sansa dar impreuna ii putem convinge sa isi schimbe atitudinea fata de clienti!
  https://www.facebook.com/pages/Clien%C8%9Bi-nemul%C8%9Bumi%C8%9Bi-Vodafone-Rom%C3%A2nia/352451938187756

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250