Sunt Datornic, dar ma tratez

Posted By Consumatorul On Thursday, April 22nd, 2010 With 0 Comments

Datoria este sfanta, si trebuie platita! Si nimeni nu este mai presus decat ea.

Poate din necunoasterea legislatiei sau din dorinta marilor creditori precum bancile sau firmele de recuperare de creante de a-si recupera banii mai repede, se ajunge deseori la o serie de abuzuri pe care debitorii din Romania trebuie sa le inghita fara sa poata sa faca nimic.

Debitorii sunt considerati din start niste paria ai sociatatii iar tonul pe care il folosesc cei pusi sa scoata banii de la ei este unul net superior si deseori amenintator ca sa nu mai spunem jignitor.

Sunt tot mai dese cazurile de sinucidere in randul celor care nu mai au posibilitatea de a plati banii imprumutati, oameni simpli care sunt foarte usor de manipulat si care cred ca numai au nici o iesire din situatie, care pur si simplu prefera sa se omoare pentru a scapa de acele datorii, pe care ei le considera mai presus de orice, mai presus chiar si decat propria-i viata.

Acest fapt este alimentat foarte mult in aceasta perioada si de mass-media, prin articole platite chiar de firmele de recuperare, in care sunt prezentate diferite cazuri de persoane care si-au pierdut casele pentru o datorie la telefon de cateva sute de lei sau un imprumut de cateva milioane.

In acest fel se incearca sa se induca in subconstientul fiecaruia faptul ca daca ai datorii si nu le platesti asta ti se va imtampla si tie, vei ajunge in strada!

Ei bine, nu este chiar asa…

Stiati ca si debitorii au DREPTURI prevazute in mod expres de legile din Romania?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>