<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Dec 17th, 2013

Colaborare misterioasa intre Microsoft si Samsung

Share This
Tags

In urma cu mai bine de trei ani, Windows facea pasul cel mare in industria device-urilor mobile, lansarea lui Windows Phone bucurandu-se de sprijinul unor companii precum HTC sau Samsung. Ulterior, Windows semna un contract de colaborare extrem de interesant si profitabil in aceeasi masura, finlandezii de la Nokia angajandu-se in realizarea unor smartphone-uri care sa se bazeze pe structura sistemului de operare mentionat.

Lucrurile nu au functionat tocmai la parametri optimi in toata aceasta perioada, ascendentul lui Android sau recesiunea celor de la Nokia aducand semne de intrebare pe chipurile celor care conduc Microsoft. In momentul de fata, dintre telefoanele care sunt structurate pe un sistem de operare Windows Phone, Nokia detine mai bine de 90% din piata, HTC, Samsung sau Huawei multumindu-se cu celelalte procente.

Dupa ce in urma cu ceva timp, Microsoft anunta cumpararea diviziei de smartphone-uri a celor de la Nokia, iata ca gigantul IT doreste sa se extinda si mai mult si incearca reconsolidarea relatiilor cu Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume la ora actuala. Eldar Murtazin, un redactor al unei reviste online dedicate device-urilor mobile, afirma in urma cu ceva timp ca Microsoft a inaintat deja o oferta concreta celor de la Samsung, producatorul coreean fiind in postura de a realiza numeroase modele de smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone.

Windows Phone a primit mai multe device-uri mobile destul de interesante, o buna parte dintre acestea fiind realizate chiar de Nokia. Pe fondul acestei colaborari, Windows Phone ar trebui sa beneficieze de cateva terminale de top, Samsung fiind indeajuns de capabili incat sa produca device-uri cel putin la fel de performante ca cele bazate pe Android, asa cum sunt cele din seria Galaxy.

In calcul ar intra si o suma de aproximativ 1 miliard de dolari, cam atat cat primesc cei de la Nokia pentru a fabrica terminale Windows Phone. Pe fondul dorintei celor de la Samsung de a-si extinde orizonturile si catre alte sisteme de operare mobile, am indrazni sa spunem ca zvonurile se vor adeveri curand iar fanii lui Windows Phone vor avea o diversitate mult mai mare de telefoane smart.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250