<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Nov 12th, 2015

Cele mai frecvente afectiuni stomatologice

Share This
Tags

1.Sensibilitatea dentara

Sensibilitatea dentara aparare la toate categoriile de persoane. Cauza principala este inlaturarea smaltului ce protejeaza dintele. O alta cauza o reprezinta retractia gingiilor. In ambele cazuri dintele devine sensibil la cald sau la rece, iar durerea este resimtita si in timpul periajului dentar.

Preventie si tratament

stomatologie bucuresti 300x199 Cele mai frecvente afectiuni stomatologicePentru a preveni orice fel de afectiune bucala se recomanda o igiena riguroasa. In cazul sensibilitatii dentare este indicat sa folositi o pasta de dinti destinata acestei afectiuni impreuna cu apa de gura.

Pana la solutionarea problemei efectuati periajul cu o perie de dinti mai moale, evitati consumul de dulciuri si bauturi carbogazoase.

Daca durerea se accentueaza nu ezitati sa consultati un medic stomatolog. Este posibil ca pe langa sensibilitatea dintilor sa existe o carie dentara .

2.Caria dentara

Caria este cunoscuta de aproape orice persoana. Aceasta reprezinta necroza tesutului dentar(distrugere evidentiata prin innegrire) si poate fi insotita si de infectie.

Exista 4 tipuri de carii: Carii in santuri si fosete( se formeaza in profunzime), Carii pe suprafete netede( pe fetele dintelui sau chiar intre 2 dinti), Carii pe radacina dintelui si Carii recurente.

Preventie si tratament

Cariile se formeaza in urma consumului exagera de dulciuri, dar si din lipsa igienei. Folositi pasta de dinti, apa de gura si ata dentara. Alti factori ce favorizeaza aparitia cariilor sunt: lipsa flourului din apa, lipsa anumitor minerale sau vitamine, factori genetici.

In cazul aparitiei cariei tratamentul se realizeaza intr-o clinica stomatologica Bucuresti precum SmileFactory.

3.Abscesul dentar

Abscesul este cunoscut ca ,, infectia” sub denumirea populara. Apare in urma actiunii unor microbi. Pe langa acesti microbi, alte cauze ce provoaca abscesul sunt cariile netratate, probleme ale dintelui sau afectiuni ale gingiilor.

Simptome:

  • Durere in timpul masticatiei
  • Culoare schimbata a dintelui si a gingiei
  • Febra
  • Umflatura in zona gingiei

Preventie si tratament

Pentru a preveni un absces este importat sa va rezolvati problemele stomatologice la timp. Tratamentul se realizeaza intr-o clinica stomatologica profesionala. Medicul va indeparta secretia purulenta iar durerea va disparea. Pana ajungeti la medic( este indicat cat mai repede) evitati contactul dintelui cu obiecte calde. Tratamentul luat din propria initiativa cu antibiotice vor rezolva doar partial problema.

4.Gingivita

Gingivita reprezinta inflamarea gingiilor. Poate fi cauzata de igina necorespunzatoare, tartru, dar si dereglari hormonale. Aceasta afectiune se manifesta prin: sangerarea gingiilor, modificarea culorii gingiilor, miros neplacut, gingii retrase.

Preventie si tratament

Si fumatul joaca un rol important in aparitia acestei afectiuni. Renuntatul la acest viciu este necesardaca doriti sa preveniti eventuale afectiuni. Alimentatia echilibrata si un stil de viata sanatos sunt la fel de importante.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Cele mai frecvente afectiuni stomatologice, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250