<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Nov 12th, 2018

Cele mai frecvente 3 greseli in folosirea aerului conditionat

femeie aer conditionat Cele mai frecvente 3 greseli in folosirea aerului conditionatPentru ca toti avem nevoie de aer conditionat in lunile fierbinti de vara, este si foarte usor sa facem greseli legate de modul in care folosim aparatele de aer conditionat. Iata mai jos care sunt cele mai frecvente astfel de erori.

Prea putina intretinere. Aparatele de aer conditionat preiau caldura din casa si o scot in afara printr-un proces de supraincalzire si apoi de racire a agetului de refrigerare, ceea ce creeaza temperature confortabila din casa. Ceea ce uitam cu totii foarte frecvent este ca aceste masini nu sunt garantate pentru totdeauna.

Am vrea sa le pornim in aprilie si sa lucreze pana prin noiembrie, intai pe aer cald, apoi pe aer rece si din nou pe cald… si ne asteptam sa mearga perfect. Ei bine, fara o intretinere aer conditionat, mai ales inaintea unui nou sezon calduros, nu vom putea avea parte de eficienta maxima. Pentru revizie vei avea nevoie de un service aer conditionat care sa fie mereu la indemana si in care sa ai incredere ca iti poate rezolva problemele la timp.

Prea mult praf. Filtrul aparatului de aer conditionat este cel in care ramane orice urma de praf sau reziduuri care pot ajunge in aerul pe care il respiram. Cu totii stim ca filtrele trebuie schimbate sau curatate regulat si totusi nu reusim niciodata sa facem asta atat de des pe cat ar trebui. Cand filtrele sunt blocate de praf si mizerie, aerul nu mai poate trece, iar asta face ca unitatea sa inghete vara. Da, chiar si la 40 de grade! Acesta este si motivul pentru care ajungi sa apelezi la firme de reparatii aer conditionat pentru rezolvarea unor probleme care uneori pot fi usor evitate.

Asteptari prea mari. In zilele cu temperaturi de peste 40 de grade afara, cu totii am vrea ca aparatul de aer conditionat sa se transforme intr-un fel de congelator. Insa, din pacate, asta nu este posibil. Aparatul de aer conditionat poate scadea temperatura cu aproximativ 20 de grade sub pragul de afara, insa daca asta nu se intampla niciodata in cazul tau, problema nu este aparatul de aer conditionat, ci izolarea casei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Cele mai frecvente 3 greseli in folosirea aerului conditionat, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250