<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Feb 11th, 2013

Ce trebuie sa stii despre asigurarea de calatorie

Esti una dintre persoanele innebunite sa calatoreasca cat mai mult si sa viziteze frumusetile lumii? Calatoresti frecvent in strainatate? Planuiesti an de an excursii si vacante cu familia in afara granitelor tarii? In cazul in care raspunsul tau este “da” pentr cele mai multe dintre cazurile mentionate mai sus, ar trebui sa iei in considerare incheierea unei asigurari medicale de calatorie, pentru a te putea astfel bucura de siguranta si linistea vacantelor din strainatate.

O polita de asiguare medicala de calatorie este un tip de asigurare care confera beneficiarului un nivel maxim de acoperire atunci cand se deplaseaza in strainatate si astfel orice s-ar intampla cu el, nu va fi cazul sa isi faca probleme, cel putin nu din punct de vedere financiar.

Aceasta asigurare va fi aceea care sa confere acoperire titularului in deplasarile sale in afara tarii. Astfel asiguratul va trebui sa plateasca o suma cunoscuta sub numele de prima de asigurare de calatorie si astfel el va putea beneficia de numeroase avantaje.

travel insurance h 1888942b Ce trebuie sa stii despre asigurarea de calatorie

De obicei, acoperirea acestei asigurari confera despagubiri pentru cheltuielile medicale ce au fost efecutate de asigurat in timpul calatoriei sale. In anumite cazuri speciale, polita poate acoperi de asemenea si riscul de repatriere in tara de origine asa ca va fi indicat a se cumpara la cel mai bun pret ofertele de asigurare cele mai avantajoase.

O asigurare medicala de sanatate este aceea in masura sa confere acoperirea urmatoarelor tipuri de riscuri pentru clienti:

  • Cheltuielile ocazionate de anularea calatoriei;
  • Asigurare in caz de intrerupere a voiajului;
  • Accidentarea in timpul calatoriei;
  • Asigurarea bagajelor;
  • Evacuarea de urgenata;
  • Acoperirea diverselor cheltuieli mediale.

De obicei nivelul unei astfel de prime se siuteaza undeva in jurul sumei de 650 de lei anual. Cu toate, acestea, prima poate fi diferita de la o persoana la alta, intrucat ea se calculeaza in functie de mai multe criterii, cum ar fi: varsta beneficiarului, costul calatoriei sau tara in care acesta calatoreste. Unele polite pot acoperi de asemenea si riscul decesului.

Planurile de asigurare medicala de calatorie care acopera costurile medicale ale unei vacanta vor include costurile de tratament, cheltuieli medicale sau tratament stomatologic de urgenta. Aceste riscuri sunt acoperite cu respectarea catorva conditii. De exemplu, daca urmezi tratamente neconventionale, cum ar fi acupunctura sau tehnicile de tratament Ayurvedic, compania de asigurari nu iti va rambursa sumele de bani aferente acoperirii acestor tipuri de tratament.

In cazul in care beneficiezi de o asigurare de sanatate, ar fi o decizie inteleapta din partea ta sa verifici acoperirea pe care aceasta ti-o confera pentru ca nu ar mai fi neaparat nevoie de o asigurare medicala de calatorie.

De asemenea verifica si daca asigurarea de calatorie iti confera acoperirea riscului de repatriere in tara de origine atunci cand calatoresti in strainatate. De obicei, o astfel de polita confera si acoperirea acestui risc si facilitatea de a fi transferat la cea mai apropiata clinica calificata in problema medical ape care o ai. In cazul in care calatoresti intr-o tara slab dezvolatata, exista riscul sa nu poti primi ingrijirea de care ai nevoie. In aceasta situatie, compania de asigurari la care ai incheiat polita va fi cea care sa aleaga clinica cea mai in masura la care sa te tratezi si nu tu.

Nu ignora polita medicala de calatorie. Aceasta joaca un rol esential atuni cand calatoresti pentru ca va fi aceea care iti va conferi nivelul de liniste necesar de care ai nevoie in vacanta. Nu va mai trebui sa iti faci probleme in ceea ce priveste cheltuielile medicale, tratamentul sau imbolnavirea brusca in timp ce calatoresti.

Cu ajutorul acestei polite ai posibilitatea de a salva o multime de bani atunci cand calatoresti. Este cea care iti confera siguranta din punct de vedere financiar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250