<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Feb 14th, 2013

Ce trebuie sa stii atunci cand inchei o asigurare auto

left asigurari Ce trebuie sa stii atunci cand inchei o asigurare autoCand vine vorba de a incheia asigurarea auto, uneori este mai usor sa alegi polita pe care au cumparat-o si prietenii tau sau sa alegi compania de asigurari auto a carei reclama o vezi cel mai adesea la TV. Dar aceasta idee probabil ca nu este cea mai buna. Ca in orice tip de afacare, companiile de asigurari practica diferite preturi pentru polite, plus ca ele pot diferi foarte mult in functie de nivelul de protectie pe care il confera. Asa ca ar fi indicat sa arunci o privire asupra principalelor oferte de asigurare disponibile pe la companii si apoi sa iei deicizia cea mai buna in acest sens.

Dar, nu trebuie sa te arunci cu ochii inchisi intr-o astfel de cautare. Ar trebui sa stii mai intai care sunt principalele intrebari pe care sa le adresezi cu privire la o polita, asta pentru ca nu fiecare agent iti va furniza in profunzime informatii cu privire la polita de care ai nevoie si la gradul de acoperire pe care aceasta il confera. Agentii cu o oarecare experienta te vor ptuea informa complet in acest sens, dar aceia mai putin experimentati vor acoperi probabil doar elementele de baza pe care o asigurare le presupune.

Everything%2BYou%2BNeed%2Bto%2BKnow%2BAbout%2BAuto%2BInsurance Ce trebuie sa stii atunci cand inchei o asigurare auto

Totul depinde asadar de tine sa ceri cat mai multe informatii si sa nu ai niciun fel de nelamurire despre ofertele de polite, intrucat doar asa vei putea face o comparatie intre acestea.

Daca si tu faci parte din randul oamenilor obisnuiti si nu esti un expert atunci cand vine vorba despre asigurarile auto ar trebui sa ai in vedere o lista de intrebari pe care sa le adresezi reprezentantilor companiilor de asigurari si astfel sa poti alege polita cea mai potrivita pentru masina ta.

Iata care sunt acestea conform site-ului AsigurariSibiu.ro:

Ce tip de acoperire am nevoie?

In acesta situatie, soferii vor avea la dispozitie 2 tipuri de asigurare pe care sa le aleaga: asigurarea obligatorie RCA si asigurarea optionala CASCO, in cazul asigurarii CASCO vei putea de asemenea beneficia de posibilitatea personalizarii ofertelei astfel incat sa alegi riscurile pe care tu le vrei acoperite.

Care este nivelul de evaluare a riscurilor?

Pretul asigurarii va fi fixat in functie de mai multe categorii de factori. In cazul RCA conteaza: istoricul soferului, tipul autovehiculului si alte date referitoare la varsta soferului, stare civila, daca este sau nu bugetar, etc. In cazul CASCO, de o mai mare relevanta sunt informatiile cu privire la dotarile antifurt ale masinii, vechimea autovehiculului sau tipul acestuia.

Care sunt discount-urile de care voi beneficia?

Nu toate companiile de asigurari ofera reduceri clientilor, dar unele da. Sunt anumite criterii pe care clientii care vand asigurari vor trebui sa le indeplineasca pentru a beneficia de reduceri, asa ca nu uita sa intrebi si de acest lucru atunci cand vei incheia asigurarea auto.

Care sunt modalitatile prin care pot face plata asigurarii?

De obicei, companiile de asigurari incearca sa le ofere un numar cat mai mare de beneficii soferilor care incheie asigurari. Astfel, ei se pot bucura de modalitati de plata dintre cele mai diverse, cum ar fi: platile online, platile la sediul companiilor de asigurari sau plata prin ordin de plata. In plus, acestea le ofera chiar soferilor posibilitatea de a beneficia de plata in rate, o metoda destul de avantajoasa atunci cand pretul asigurarii este unul destul de ridicat.

Adresand aceste intrebari agentilor de asigurari, va fi cu siguranta mult mai usor pentru tine sa beneficiezi de polita cea mai buna.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ce trebuie sa stii atunci cand inchei o asigurare auto, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250