<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Feb 14th, 2014

Ce inseamna gazduire reseller?

webhosting 550x384 v3 300x209 Ce inseamna gazduire reseller?Pentru ca un site sa existe pe internet are nevoie de un spatiu pentru a fi gazduit. In mare, asta inseamna si gazduire reseller, oferirea de spatiu pe un server oricarui doreste sa urce fisiere pentru ca acestea sa fie vizibile online. Practic, pentru a-si urca site-ul pe web.

Prin ce se diferentiaza reseller gazduire? Providerul principal ofera pachete de gazduire web, care sunt limitate, deoarece pe acestea se poate urca un singur site si fisierele adiacente. Exista si serverele virtuale, pe care un provider le pune la dispozitia clientului, acesta putand sa foloseasca spatiul respectiv pentru mai multe site-uri. Si ne apropiem de gazduirea reseller.

Prin gazduirea reseller, un client inchiriaza un server sau spatiu pe un server, dar fata de metodele anterioare, in care isi poate tine doar site-urile sale, spatiul inchiriat prin reseller il poate inchiria mai departe propriilor lui clienti. De unde si denumirea de reseller. O data ce ti-ai achizitionat o parte din server, poti inchiria mai departe respectivul spatiu catre proprii tai clienti. Practic, devii o companie, mai mica, ce-i drept, ce ofera gazduire web.

E simplu sau greu sa devii reseller? In teorie este simplu, in practica trebuie sa fii foarte atent. Practic, pentru a deveni reseller trebuie sa cumperi un pachet de reseller de la o companie ce ofera astfel de servicii. O data achizitionat pachetul respectiv ai acces la toate cele mentionate in oferta. Ceea ce este cel mai important, este ca ai acces la panoul de control, prin care poti crea propriile tale pachete de web hosting, pachete pe care le poti vinde mai departe catre clientii tai.

Dupa cum am mentionat, in teorie este foarte usor. Alegi un provider care ofera un pachet de reseller la un pret bun si care iti garanteaza ca iti va oferi suport tehnic ori de cate ori ceri sau, mai concret, ori de cate ori viitorii tai clienti anunta ca au probleme cu gazduirea. Apoi incepi sa vinzi mai departe spatiul inchiriat. Dar inainte de a vinde respectivul spatiu trebuie sa intrii in legalitate.

Pentru ca iti deschizi propria afacere, trebuie sa infiintezi o firma care sa aiba ca domeniu de activitate oferirea de servicii online. Sau, daca iti doresti sa dispui de o forma mai permisiva, poti vinde spatiul cumparat de la providerul principal ca persoana fizica autorizata. Ideea este ca trebuie sa intri in legalitate, pentru ca trebuie sa oferi facturi fiscale celor care cumpara pachete de gazduire web de la tine, iar in caz de litigii in instanta, sa poti dovedi ca ai oferit serviciile in mod legal.

Asadar, reseller poate deveni oricine, dar nu inainte de a intra in legalitate. Iar o data intrat in legalitate iti poti prezenta oferta de pachete de gazduire pe internet, astfel incat sa poti sa atragi cat mai multi clienti, clienti care sa iti ofere bani si prin intermediul carora sa ajungi la ceea ce iti doresti de fapt, profitul in urma afacerii deschise intr-un mod cat de cat usor. Dar trebuie sa inveti sa te promovezi, trebuie sa inveti sa iti intelegi clientii si trebuie sa alegi cel mai potrivit provider principal, caci altfel degeaba incerci sa fii tu bun, daca serviciile cumparate nu iti sunt oferite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250