<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Feb 26th, 2013

Cavnic, drumul de la oras minier la zona turistica

Cavnic, oras din centrul judetulcavnic3 300x225 Cavnic, drumul de la oras minier la zona turisticaui Maramures, are o istorie bogata in spate, istorie ce nu se pliaza pe actuala sursa de venit a zonei, ci pe minerit. Cavnic este si numele raului ce traverseaza orasul, acest nume provine din cuvantul slavon „kopaonik”, care reprezinta „a sapa”, datorita mineritului masiv realizat inca de acum 500 de ani.

Cavnic era unul din orasele tarii in care mineritul era principala activitate, dar, dupa 1970, cand a inceput o masiva urbanizare a localitatii, locuitorii zonei, dar mai ales pentru ca mineritul a pierdut din interes, s-au indreptat spre turism. Astazi Cavnic fiind o statiune turistica montana in plina dezvoltare. Cavnic a devenit cu adevarat o statiune turistica montana abia in anul 2001, cand s-au dat in functiune doua complexuri turistice montane prevazute cu partii de schi, partiile de ski „Icoana” si partiile de ski „Roata”.

Partiile Icoana sunt amenajate pe Muntele Gutin, la iesirea din Cavnic ce duce spre orasul Ocna Sugatag. Pe domeniul turistic Icoana se gasesc o partie pentru incepatori, ce a fost dotata cu baby lift, o partie pentru cei care doresc sa se dea cu saniile, pentru a nu pune in pericol integritatea schiorilor, cat si doua trasee montane pentru snow-tubing.

Aici se gaseste un loc de cazare minunat, „Casuta din Padure”, peisajul fiind absolut mirobolant, si toate pentru numai 40 lei pe noapte. In general, in zona se gasesc multe locuri de cazare, precum cabanute specifice zonei muntoase, cat si pensiuni ce ofera un confort sporit turistului.

Domeniu turistic Roata detine 6 partii, o partie realizata pentru cei de nivel mediu, in timp ce a doua partie partie principala este destina incepatorilor. Partia Rainer Roata 3 este pentru cei avansati, in timp ce Roata Rainer 1 si Roata Rainer 2 sunt si acestea cu un nivel de dificultate crescut. Partia Albastra, ultima partie si cea mai lunga, care masoara peste 2 000 metri, este de dificultate scazuta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Cavnic, drumul de la oras minier la zona turistica, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250