<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Aug 31st, 2011

Casele de expeditii, o afacere profitabila?

casa de expeditii Casele de expeditii, o afacere profitabila?Un client de al meu ma intreaba recent daca ar fi profitabil sa isi deschida o casa de expeditii, ca a auzit el ca transporturile inca sunt in topul afacerilor care produc bani si in timpurile astea de criza, si ca ar avea ceva bani pe care doreste sa ii investeasca intr-un bussines. L-am domolit urgent si i-am zis ca mai bine pleaca cu familia intr-o vacanta prelungita decat sa investeasca intr-o astfel de afacere, nu ca ar fi neprofitabila, dar ca, mai ales din pricina legislatiei noastre, te vei satura repede sa iti consumi timpul si banii pentru a face fata cerintelor care de anul acesta sunt din ce in ce mai greu de satisfacut. De anul acesta, casele de expeditii au o lege noua, respectiv Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 1842, care a intrat in vigoare acum sase luni. Noua lege obliga casele de expeditii, in vederea obtinerii multravnitei licente, la plata unei garantii bancare destul de costisitoare, te obliga sa iti faci asigurari peste asigurari, si nu in ultimul rand, caietul de sarcini cuprinde atat de mult lucruri incat, pentru a le intelege, ar trebui sa ai cel putin un master in dreptul transporturilor. Nu mai zic ca obtinerea tuturor documentelor necesare pentru a functiona legal iti scote din buzunar o suma considerabila si daca mai pui si investitia propriu zisa in mijloacele de transport si logistica, ai mult timp de asteptat pana sa iti recuperezi investitia initiala si nu mai zic cat timp pentru a intra pe profit.

Atunci, de ce atata bataie de cap? Nu-i mai bine sa iti folosesti banii pe care  oricum ii ai deja si sa stai relaxat la soare langa un cocktail exotic?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. azone24 says:

  Din pacate in general legislatia da batai de cap intreprinzatorilor. Vor sa mulga vaca care nu a apucat sa manance si sa produca mult ravnitul laptic. Ilogic dar adevarat.

  Rezulta ca este “bou” romanul care inca mai incearca sa dezvolte o afacere in romania? Dar ce sa mai asteptam de la investitori straini?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250