<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Feb 7th, 2013

Carnavalul de la Venetia

Exista multe carnavaluri sarbatorite in intreaga lume dar Carnavalul de la Venetia este unul dintre cele mai cunoscute si cele mai vizitate. Sute de mii de turisti vin in Venetia pe parcursul perioadei carnavalului pentru a se bucura de costumele extraordinare, de mastile Venetiene, de evenimente, baluri, petreceri si desigur de atractiile spectaculoase ale orasului Venetia. Sa vizitezi Carnavalul de la Venetia este mai usor decat credeti, mai ales avand urmatoarele informatii la indemana.

carnaval venetia Carnavalul de la Venetia

Cand are loc Carnavalul de la Venetia?

Carnavalul de la Venetia este un festival anual, ce a fost “renascut” in 1979, desi din punct de vedere istoric Carnavalul de la Venetia are o vechime de sute de ani.

Ca multe alte carnavaluri din lume, datele actuale ale Carnavalului de la Venetia sunt dictate de calendarul religios, in functie de cand cade postul mare.

Cum sa ajungi la Carnavalul de la Venetia

Orasul Venetia are o cerere mare din partea turistilor indiferent de perioada din an, dar apogeul cu cei mai multi turisti este in perioada de vara si in perioada Carnavalului de la Venetia. Daca aveti in plan sa ajungeti la Carnavalul de la Venetia trebuie sa rezolvati din timp cu biletele de avion si deasemenea sa aranjati din timp cazarea cu o agentie de turism.

Exista doua aeroporturi care deservesc zona Venetiei – Aeroportul Marco Polo din Venetia si Aeroportul Treviso. Aeroportul Treviso este destinat pentru zborurile low cost ale Venetiei dar daca nu doriti sa aveti parte de transferuri care sa dureze prea mult ar fi mai bine sa va cumparati un bilet de avion cu destinatia Aeroportul Marco Polo din Venetia. De la aeroport puteti lua un taxi pe apa spre centrul istoric astfel incat sa ajungeti la destinatie in stil Venetian!

Unde sa va cazati in Venetia

Pe parcursul Carnavalului de la Venetia strazile din Venetia sunt si mai “vibrante” decat in restul anului si intotdeauna exista un eveniment care are loc. Daca va cazati in inima Venetiei istorice veti fi chiar in mijlocul actiunii oferindu-va acces usor la acele evenimente si la alte atractii Venetiene. Totusi, centrul Venetiei este cel mai scump loc unde v-ati putea caza si este peste bugetul multor turisti care vin la Carnavalul de la Venetia.

Puteti deasemenea lua in considerare sa va cazati la Mainland (continent) avand in vedere ca preturile la hoteluri sunt considerabil mai mici si este mai accesibil de ajuns cu barca in “inima” Venetiei, deasemenea existand poduri care fac legatura intre centrul Venetiei si Mainland (continent).

Alta optiune sunt Insulele minore ale Venetiei cum ar fi Lido, Murano si Burano pentru a numi cateva, si acestea sunt conectate la centrul Venetiei prin intermediul autobuzelor pe apa, denumite vaporetti.

Evenimentele Carnavalului de la Venetia

Venetia avand reputatia de a fi un oras scump, este reconfortant sa stim ca majoritatea evenimentelor de la Carnavalul de la Veneia sunt gratuite. Numeroase evenimente au loc pe parcursul a o saptamana si jumatate incluzand spectacole, petreceri, evenimente pentru copii, spectacole cu focuri de articifii, concursuri si desigur faimosul bal mascat!

Daca doriti sa participati la unul dintre cele mai faimoase baluri mascate ale Venetiei va trebui sa cheltuiti ceva bani! Pentru aceste evenimente exista cereri multiple, desi pretul biletelor poate fi scump si, pentru a face parte din “peisaj” va trebui sa cumparati sau sa inchiriati un costum si desigur, o masca!

Petrecerile de deschidere si de inchidere a Carnavalului de la Venetia

In cazul in care nu va puteti defasura sederea pe tot parcursul Carnavalului, va recomandam un mini-sejur City Break Venetia, pentru a va putea bucura de deschiderea sau de inchiderea festivalului.

Petrecerile de deschidere si de inchidere sunt cele mai populare evenimente ale Carnavalului de la Venetia din fiecare an, atragand mii de oameni in imensa Piata St Mark. Marea Petrecere de Deschidere va avea loc in prima duminica a Carnavalului de la Venetia si noaptea se incheie in mod spectaculos cu un show de focuri de artificii. Este in mod clar unul dintre cele mai cautate petreceri de catre vizitatorii Carnavalului de la Venetia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Carnavalul de la Venetia, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250