<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Jan 13th, 2012

Care sunt metodele prin care poti scapa de plata noii taxe auto

taxa auto 2012 300x225 Care sunt metodele prin care poti scapa de plata noii taxe autoNoua taxă auto se aplică maşinilor care se înmatriculează începând de la sfârşitul acestei săptămâni, dar deja s-au găsit destule portiţe pentru a o fenta.

Aşadar, cei care îşi cumpără o maşină din străinătate, sau una înmatriculată în ţară înainte de 1 ianuarie 2007, pot apela la câteva tertipuri:

Metoda ONG

În noua lege se precizează că maşinile care aparţin „organizaţiilor nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile”, sunt scutite de taxa auto. Noii proprietari pot astfel fie să deschidă un ONG, fie să apeleze la bunăvoinţa unuia.

Metoda BULGARIA

De asemenea, rămâne oarecum în picioare şi varianta înscrierii autoturismului în Bulgaria, chiar dacă autorităţile au anunţat că şoferii români care au maşini cu numere bulgăreşti nu pot circula cu ele în ţară mai mult de 90 de zile. Soluţia ar fi trecerea acestora în proprietatea unei firme sau a unei persoane fizice din Bulgaria. Şi cum destui români şi-au deschis firme acolo, probabil că şi numărul şoferilor care pot analiza îndeaproape această variantă este destul de mare, dacă vor avea şi suficientă încredere.

Metoda COMODAT

O altă variantă este contractul de comodat. Prin acest contract, una dintre părţi, numită comodant, transmite în folosinţă temporară şi gratuită unei alte părţi, denumite comodatar, un bun determinat cu obligaţia ca aceasta din urmă să-l înapoieze comodantului. Atenţie, vânzătorul este în continuare proprietarul maşinii.

Metoda AMIABILA

De asemenea, dacă vânzătorul este o persoană apropiată sau considerată de încredere, maşina poate rămâne în continuare în proprietatea acestuia. Aşadar, se achită contravaloarea autoturismului, dar nu se trece pe numele cumpărătorului. Mare atenţie şi în acest caz. Puteţi rămâne oricând fără maşină dacă relaţiile de amiciţie se strică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Care sunt metodele prin care poti scapa de plata noii taxe auto, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250