<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Feb 14th, 2013

Capacane de evitat atunci cand cumperi asigurari online

Cumpararea de asigurari din mediul online este simpla, rapida, comoda si indiferent de cum ai privi o asigurare online te va costa mai putn. Din acest motiv, mediul de asigurare online dispune de toate ingredientele pentru a deveni un trend in domeniul asigurarilor, cu atat mai mult cu cat, dezvoltarea rapida pe care a cunoscut-o tehnologia usureaza foarte mult acest proces si exista un numar tot mai mare de adepti care prefera sa faca un numar mare de lucruri prin simplul click al mouse-ului.

Tendinta de a cumpara asigurari online este lenta, dat in crestere in toate statele din lume. S-au dus de mult zilele in care clientii mergeau la sediul companiilor de asigurare sau stabileau intalniri cu agentii de asigurari pentru a cumpara o polita. Astazi, toata gama de produse de asigurare, fie ca este vorba de asigurari de sanatate, asigurari de autovehicule, de calatorie si de viata, sunt disponobile pe Internet. Ba mai mult, unele dintre companiile de asigurari practica diverse promotii si oferte cu reduceri exclusiv in mediul online, pe parcursul unor anumite perioade, reduceri ce nu sunt valabile la sediul societatilor sau in cazul agentilor de asigurare.

In afara site-urilor companiilor mama, mai exista si alte site-uri specializate in asigurari, cum ar fi de exemplu AsiguraripeNet.info. Acestea sunt agregatoare de oferte si contin variante de asigurari culese de la toate aceste mari companii si fac mai usoara pentru clienti achizitionarea unei polite de asigurare, deoarece vei vedea care sunt optiunile disponibile si iti pun la dispoizitie informatii utile care sa te ajute sa iei decizia de asigurare cea mai buna.

In timp ce, la prima vedere, politele cumparate online par a fi o situatie de tip win-win, pentru compania de asigurari si cumparator, este insa bine de stiut ca exista cateva limitari pe care le presupune si ca de fiecare data va fi bine sa privim ambele fete ale monedei.

internet liability insurance Capacane de evitat atunci cand cumperi asigurari online

Intre avantaje putem enumera: preturile mici ce pot conduce la economisirea unor sunme de bani importante, un efort minim depus de client, posibilitatea vizualizarii ofertelor de la diferitele companii de asigurari, livrarea politelor la domiciliu si servicii avantajoase post vanzare (posibilitatea avertizarii clientilor cu privire la data de expirare a politei, astfel incat acestia sa poata beneficia de timpul necesar pentru a incheia alta asigurare).

Exista insa si cateva capcane ale asigurarilor incheiate in mediul online. Astfel, majoritatea ofertelor de asigurare disponibile pe Internet sunt in mare parte pre stabilite. Acest lucru inseamna ca ele nu vor putea fi modificate si personalizate astfel incat sa corespunda in totalitate nevoilor fiecarui client.

De asemenea, unele dintre politele disponibile in mediul online nu le confera clientilor posibilitatea de a-si extinde riscurile. Astfel, in cazul in care acestia vor dori sa beneficieze de acoperirea unor riscuri in plus, ei vor trebui sa plateasca pentru achizitionarea altor polite, intrucat cele cumparate nu vor mai putea fi modificate.

Avand in vedere ca procesul de asigurare se desfasoara in mediul online, acesta implica doar completarea unui formular cu principalele date de asigurare, fara sa fie nevoie de ajutorul unui specialist in asigurari. Unii dintre clienti ar putea considera aceasta situatie ca fiind una dezavantajoasa.

Un alt mare dezavantaj al site-urilor de asigurari este dat de faptul ca nu toate dintre acestea sunt actualizate zilnic si ca uneori ai putea sa te trezesti cu un pret mai mare la o asigurare, remarcand acest lucru abia dupa ce ai cumparat-o. Un bun sfat in acest sens ar fi sa verificati site-ul companiei de asigruari si sa verificati si acolo listele de preturi.

Ca in cazul oricaror altor tranzactii efectuate in mediul online, exita cateva metode de precautie pe care orice clienti si le poate lua inainte de a incheia o asigruare. Verifica certificatul de securitate al site-ului pentru a putea fi sigur ca acesta este legitim si ca datele date vor fi in siguranta si pastrate confidentiale atunci cand vei cumpara asigurari online.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Capacane de evitat atunci cand cumperi asigurari online, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250