<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sun, Oct 25th, 2015

Cafea boabe macinata sau capsule cafea?

Se spune ca majoritatea oamenilor de pe planeta sunt dependenti de cafea, aceasta fiind considerata „drogul” numarul unu.

Desigur, nu vorbim despre droguri propriu-zise, interzise de lege, ci de cele teoretice, adica acele fara de care nu mai reusesti sa existi. Multi dintre locuitorii acestei planete pur si simplu nu isi pot imagina ziua fara ca dimineata sa nu bea o cafea aromata care sa ii scoata din mood-ul de somn si sa-i introduca in lumea normala, lumea care se trezeste de dimineata pentru a munci si a face bani lor sau altora.

cafea 300x200 Cafea boabe macinata sau capsule cafea?Cafeaua este si ea de mai multe feluri, asa cum era de asteptat. Si in functie de tipurile de cafea existente, exista si fanii diferitor stiluri de cafea. In primul rand avem parte de cafeaua clasica, asa cum o stie toata lumea. Existenta pe piata inca de la descoperirea ei de catre Khaldi, ea, cafeaua proaspata a reusit sa devina de neinlocuit in inimile oamenilor, datorita efectelor sale revigorante.

Cu toate ca lumea a avut suficient timp sa se obisnuiasca cu acest tip ca cafea, se pare ca acest lucru nu a fost suficient pentru a da lumii intregi ocazia de a se plictisi de aceasta pentru ca aceasta este in continuare felul de cafea preferat. Motivele sunt cat se poate de evidente si strict legate de prospetimea si naturaletea cafelei macinate pe loc. O cafea macinata pe loc isi va mentine atat proprietatile cat si aroma de neconfundat. Inchipuiti-va o cafea aburinda si aromata la inceputul diminetii, cat de mult bine poate sa faca pentru psihicul uman. Desigur au existat voci potrivit carora cafeaua nu ar avea un efect real ci numai unul de tip placebo, iar acest efect placebo ar fi favorizat de reclamele tv. Cu toate astea, trebuie sa ne amintim de faptul ca motivul pentru care ciobanul a descoperit cafeaua este tocmai legat de voiciunea caprelor sale dupa ce au mancat cateva boabe de cafea, iar pe vremea aceea nu existau reclame tv.

Indiferent daca efectul direct al cafelei este sau nu unul de tip placebo, iata ca tehnologia actuala si-a concentrat atentia spre simplificarea procesului de preparare a cafelei, dand nastere asaziselor capsule cafea, cunoscute si drept Cialde sau monodoze. Desi destul de blamate, capsulele de cafea sunt considerate metoda usoara de a bea cafea, fara prea mare bataie de cap, fiind suficient sa introduci capsula de cafea in espressor si sa obtii o cafea delicioasa numai buna de baut si binedispus ziua. Voi ce alegeti?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Cafea boabe macinata sau capsule cafea?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250