<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Jul 25th, 2011

Boc ii obliga sa isi asigure cu orice pret cocioabele

asigurare 300x120 Boc ii obliga sa isi asigure cu orice pret cocioabeleCând vine vorba de luat bani de la oameni, guvernanţii pedelişti se dovedesc a fi extrem de inventivi. Dovada o face şi noul proiect de hotărâre guvernamentală, propus spre dezbatere publică până la sfârşitul acestei luni, de Ministerul Muncii, condus de Sebastian Lăzărescu. Actul normativ obligă beneficiarii ajutorului social, proprietari de locuinţe, să achite asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale. Proiectul de hotărâre de guvern, ce poartă semnătura premierului Emil Boc, modifică art. 50 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.416/2001, privind venitul minim garantat. Ce se va întâmpla dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat? Asistaţilor social le vor fi ciuntite, timp de câteva luni, veniturile, şi aşa ridicol de mici, acordate de stat. Motivul? Boc solicită, prin proiectul de hotărâre, ca prima de asigurare să se deducă din suma cuvenită ca ajutor social. Suma dedusă nu va putea fi mai mare de o treime din ajutorul social, a stabilit premierul. Ca atare, lună de lună, beneficiarilor venitului minim garantat le va fi reţinută o treime din ajutorul social. Se va spune stop acestei tăieri abia în ziua în care vor ajunge în conturile asiguratorilor, de la fiecare proprietar asistat, sumele de 10 euro, în cazul caselor de chirpici, respectiv 20 de euro, în cazul locuinţelor din beton. Dar algoritmul luatului nu se încheie aici. Guvernanţii şi-au luat măsuri de precauţie în situaţia în care dreptul la ajutorul social încetează, înainte de recuperarea integrală a sumelor, reprezentând prima de asigurare. Mai precis, proiectul de hotărâre prevede că familia, respectiv persoana singură, care a beneficiat de ajutorul social are obligaţia de a achita diferenţa rămasă, în termen de maximum 3 luni de la încetarea dreptului.

De la unii reţineri de 5 lei, de la alţii de 126 de lei

Măsura se dovedeşte a fi una cinică şi inumană, în condiţiile în care, la nivelul municipiului Constanţa, spre exemplu, cuantumul ajutorului social variază între 17 lei şi 378 de lei. O treime din 17 lei înseamnă 5,6 lei. Această din urmă sumă ar urma să fie reţinută beneficiarilor asistaţi, timp de opt luni de zile, în cazul în care aceştia au o locuinţă, iar poliţa contractată este în cuantum de 10 euro. În schimb, cei ce primesc 378 de lei de la stat vor vărsa, lunar, în contul asiguratorilor, 126 de lei. Acestora le vor mai rămâne 252 de lei/lună să se gospodărească, până când asiguratorii vor reuşi să încaseze prima de asigurare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250