<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Apr 22nd, 2013

Beneficiile Uleiului de Cătină: Uz Intern şi Extern

Share This
Tags

Cătina n-a fost pe nedrept numită ginseng-ul românesc, întrucât deţine toate recordurile în ceea ce priveşte capacitatea de a apăra organismul prin combaterea viruşilor gripali şi hepatici, bolilir de inimă şi de piele sau a altor afecţiuni care ţine de sistemului imunitar şi nervos.

Originară din Asia, cătina este un fruct mic dar puternic, care face cât o farmacie la un loc. Cătina albă şi cătina roşie cresc la noi în ţară, mai ales în zonele din Moldova şi Muntenia. Se culeg de regulă între lunile august şi octombrie. Sunt renumite pentru puterea lor de a ne reda vitalitatea şi sănătatea pierdută.

Fructele de cătină sunt atotvindecătoare mai ales când sunt consumate ca atare. Cel mai adesea se prepară cu miere, sau sub formă de suc sau ulei. Medicina naturistă foloseşte în special fructele, dar mugurii, frunzele şi scoarţa cătinei sunt şi ele ingrediente importante în pregătirea anumitor medicamente sau elixiruri de sănătate.

ulei catina 1 241x300 Beneficiile Uleiului de Cătină: Uz Intern şi Extern

Uz intern

 

Se recomandă uleiul de cătină cu rol în prevenirea şi tratarea ulcerului gastric şi duodenal, probleme de circulaţie a sângelui, boli hepatice, tulburări neuro-endocrinologice şi reumatism. Uleiul de cătină se poate bea şi în caz de anemie, depresie, gingivite, gripă, intoxicaţie, hiptertensiune, leucemie sau dependenţă de alcool. Uleiul de cătină are o acţiune completă asupra organelor interne: curăţă ficatul, splina şi rinichii. Cura de slăbire cu ulei de cătină dă roade excelente, întrucât acest produs taie pofta de mâncare şi purifică organismul în întregime.

Uz extern

 

Uleiul de cătină este un bun cicatrizant pentru afecţiunile pielii. Este indicat în boli ocualare (miopie sau cataractă), alergii sau urticarii, ecteme, acnee, escare sau ulcere cutanate. Uleiul de cătină se poate folosi şi la tratarea hemoroizilor şi a unor boli ginecologice.

Ulei de catina se prepară din fructe proaspete de cătină mărunţite şi ulei de floarea soarelui (150 g, respectiv 150 ml). Se amestecă ingredientele şi lasă la macerat timp de 3 săptămâni, agitând recipientul de câteva ori pe zi. La urmă, fructele se zdrobesc şi se adaugă din nou în ulei pentru încă 2 zile de macerat la căldură şi lumină. Se depozitează apoi lichidul creat deaspura uleiului în recipiente închise ermetic, la loc răcoros şi întunecat. Consumat zilnic, uleiul de cătină ne menţine tineri şi puternici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Beneficiile Uleiului de Cătină: Uz Intern şi Extern, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250