<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sun, Apr 24th, 2016

Beneficiile salinoterapiei

Share This
Tags

Faptul ca traim intr-un mediu tot mai poluat nu este un secret. Stilul de viata neadecvat, fumatul si mediul accentueaza dezvoltarea problemelor respiratorii. Fie ca ne referim la o simpla raceala sau la afectiuni mai serioase, ca astmul, bronsita, sinuzita sau chiar pneumonia, exista un remediu ce poate atat trata cat si preveni toate aceste afectiuni: salinoterapia.

Salinoterapia reprezinta un tratament ce presupune inhalarea unor aerosoli salini.  Aerosolii sunt microparticule existente intr-un mediu gazos. Acestia actioneaza atat la nivelul aparatului respirator cat si al pielii.

Actiunea asupra aparatului respirator

Particulele inhalate au roul de a curata, chiar dezinfecta caile respiratorii. Astfel, realizeaza curatarea aparatului respirator.(cavitate nazala, faringe, laringe, trahee, plamani).  Anumite secretii ce produc disconfort sunt eliminate, mucusul este fluidizat si tot odata dispare senzatia de raguseala sau tuse.

Indicatii terapeutice

salina artificiala bucuresti 300x175 Beneficiile salinoterapieiSalinoterapia este recomandata pentru afectiuni precum:

 • astm, bronsita sau alte afectiune respiratorii cronice
 • amigdalita cronica
 • emfizem pulmonar
 • infectii pulmonare
 • otite, rinite, faringite
 • alergii
 • apnee( sforait)

 

Actiunea asupra pielii

Un aspect foarte important este faptul ca aerosolii pot fi absorbiti si la nivelul pielii. Acestia pot trata afectiuni ca:

 • dermatita
 • psoriazis
 • accnee
 • eczeme

Un alt beneficiu al salinoterapiei este cresterea imunitatii organismului. Aceasta metoda de tratament este foarte comoda deoarece nu presupune decat inhalarea in mod involuntar a aerului ce contine aerosoli salini. Pentru ca efectele sa fie vizibile se recomanda efectuarea unor sedinte, in mod ciclic.

Salinoterapia prezinta si o serie de contraindicatii. Aceasta metoda de tratament nu se recomanda femeilor insarcinate si persoanelor ce sufera de epilepsie, tuberculoza, hipertensiune arteriala sau cardiopatie inschemica.

Pentru a beneficia de acest tratament exista doua variante: Puteti alege sa vizitati salinele naturale  de la Praid, Targu Ocna, Ocnele Mari, Turda. Daca aceste variante sunt prea departe de dumneavoastra mai exista o alternativa: Salina artificiala.

Aceste saline artificiale respecta aceleasi reguli in ceea ce priveste sarea, ca o salina naturala. Astfel, efectele salinoterapiei sunt similare. In foarte multe orase din Romania s-au amenajat astfel de centre, insa cele mai multe saline artificial sunt in Bucuresti. Trebuie totusi sa va informati inainte de a alege un astfel de centru deoarece exista si ,,falsuri”. O salina artificiala reala este captusita cu caramizi din sare, in timp ce in una falsa se tencuiesc peretii cu sare obisnuia.

Aceasta terapie ar trebui incercata atat pentru tratarea celor mai simple afectiuni(ex: raceala) cat si pentru mentinerea bunei functionari a organismului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Beneficiile salinoterapiei, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250