<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Nov 13th, 2014

Beneficiile iluminarii cu becuri LED

Share This
Tags

Ca sa incepem cu inceputul, prima data trebuie sa stim ce inseama LED. LED vine de la Light Emitting Diode, in limba romana insemnand Dioda emitatoare de lumina.

Becurile led sunt acum o alternativa foarte buna pentru clasicele becuri cu bulb, iar in cele ce urmeaza va voi argumenta si de ce.

Becurile conventionale au niste probleme serioase ce constau atat in lumina slaba, cat si consumul de energie elctrica destul de mare. Sa nu mai zic ca becurile conventionale se ard destul de repede si ne trezim in situatii frustrante deseori din aceasta cauza. Din fericire, aparitia acestir becuri LED a schimbat acest lucru. Becurile LED vin in diferite forme si dimensiuni, putand fi asezate si in locuri in care nu am putea plasa un bec conventional si totodata reusind sa imprimam designul interior pe care il dorim.

De ce sunt mai bune becurile LED?

-Becurile led sunt mai eficiente deoarece lumina emisa de acestea se indreapta spre o anumita directie. Acest lucru le creste eficienta si reduce consumul inutil de nergie electrica.

-Iluminatul pe baza de LED produce foarte putina caldura, in timp ce clasicele becuri bulc, cu filament se incalzesc si emana o caldura cosniderabila. Poate pentru unii acest lucru nu este chiar un beneficiu, insa pe timp de vara este destul de important sa nu avem in locuinta becuri care emana si ele caldura.

-Aceste becuri LED au o viata mult mai lunga decat becurile conventionale.

-Nu in ultimul rand, becurile led consuma mult mai putina energie electrica, ajungand in cele din urma sa avem de plata facturi mai mici.

Vorbind despre eficienta acestor surse de iluminat led, trebuie mentionat faptul ca becurile led sunt de aproximativ 20 de ori mai eficiente decat becurile conventionale, deoarece pot produce aceeasi intensitate luminoasa cu un consum de energie mult mai mic. Acum conteaza si despre ce becuri vorbim, daca de becuri pentru uz industrial, stradal sau pentru interiorul locuintei.

Doar ca exemplu, ca sa vedeti cat de eficiente sunt becurile LED special create pentru iluminat interior, un bec led care costa 20 RON si consuma doar 3 W, emite lumina unui bec conventional de 100 de Watti. Putem deduce cu usurinta ca este de 33 de ori mai eficient un bec led dacat unul clasic in aceste conditii.

De unde putem cumpara becuri pe baza de LED?

Ca si multe alte lucruri care au inceput sa fie comercializate online, la fel au inceput sa fie vandute si dispozitivile de iluminat cu LED. Astfel, nu mai suntem nevoiti sa umblam prin oras din magazin in magazin pana gasim becuri led eficiente si la pret redus, ci doar trebuie sa efectuam o cautare pe internet si deja avem de unde alege cu doar cateva click-uri. Un website care comercializeaza astfel de produse este VreauLed.ro, unde gasiti atat becuri led de interior, cat si tot felul de dispozitive sofisticate pentru interior sau exterior bazate pe tehnologia LED.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250