<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Aug 16th, 2013

Avantajele sistemelor de incalzire in pardoseala

Cum sezonul rece se apropie cu pasi grabiti, ne gandim fara sa vrem la temperaturi scazute si la vesnicele probleme pe care ni le-a oferit sistemul de incalzire iarna trecuta. Putem foarte bine sa mizam pe vechiul sistem de incalzire, adaptandu-l la necesitatile curente, un proces destul de costisitor si riscant de altfel, sau putem sa il inlocuim cu unul de viitor, sistemele de incalzire in pardoseala fiind o solutie cat se poate de eficienta.

Indiferent ca locuiti la casa sau la bloc, indiferent ca dispuneti de o constructie veche sau aveti de gand sa construiti un imobil nou, sistemele de incalzire in pardoseala se pliaza pentru orice tip de imobil, avantajele acestor structuri fiind numeroase.

In primul si in primul rand, incalzirea in pardoseala are un avantaj din punct de vedere al montajului, acest ansamblu putand fi montat atat de o echipa de specialisti cat si de o persoana care detine un minim de cunostinte in domeniu. Fiind vorba de un sistem electric de incalzire in pardoseala, alegeti cu atentie tipul cablurilor electrice in functie de pardoseala ce urmeaza a fi montata, tineti cont de specificatii atunci cand le montati in interiorul sapei si asigurati-va ca intreg sistemul indeplineste standardele de functionare.

Daca montajul este unul facil, intretinerea si functionarea propice sunt capitole care pot fi controlate cu o usurinta iesita din comun. Fata de acele instalatii de incalzire cu o functionare anevoioasa, ne referim in special la centralele pe carburanti care necesita o incapere dedicata precum si o aerisire propice, sistemele de incalzire in pardoseala se remarca datorita unei functionari instinctive, intreg ansamblul fiind controlat cu ajutorul unui mini panou de comanda situat pe un perete. Nu mai aveti nevoie de o centrala dedicata, totul poate functiona atat in regim automat cat si cu mici reglari venite din partea beneficiarului, totul rezumandu-se la un termostat usor de manevrat.

Sistemele de incalzire in pardoseala sunt economice

Fata de sistemele de incalzire clasice, ansamblele de incalzire in pardoseala reusesc, datorita structurii lor, o economisire de pana la 50% a utilizarii curentului electric. Datorita montajului realizat sub pardoseala, un montaj 100% izolat termic, pierderile de temperatura sunt zero, acest aspect putand fi imbinat cu o izolatie propice a locuintei, totul pentru o factura la curentul electric cu mai putine zerouri chiar si in perioada geroasa a anului.

Un alt avantaj al sistemelor de incalzire in pardoseala se refera la confortul oferit precum si la aspectele privind sanatatea umana. Cunoscandu-se montajul sub pardoseala si dispunerea uniforma a cablurilor electrice, se poate trage o concluzie in privinta caldurii degajate, totul culminand cu o temperatura constanta in orice loc al incaperii. Cu o temperatura constanta in incapere si zero emisii de CO2, incalzirea in pardoseala poate fi catalogata drept un sistem de incalzire eficient dar mai ales sanatos, fiind o buna alternativa pentru familiile care au copii mici sau numeroase animale care se perinda la nivelul pardoselii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Avantajele sistemelor de incalzire in pardoseala, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250