<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Feb 11th, 2013

Asigurarile Auto

Cu totii stim ca a conduce un autovehicul pe drumurile din Romania sau in orice alta tara, va trebui sa facem dovada platii pentru asigurarea auto de tip RCA si sa prezentam aceasta polita in momentul in care un control de rutina al politiei ne-ar putea opri.

O asigurare auto poate insemna un bun nivel de acoperire atunci cand un accident auto ar putea avea loc. Astfel, in cazul in care esti implicat intr-un astfel de eveniment si nu este vina ta, nu va mai trebui sa iti faci probleme in ceea ce priveste faptul ca tu ar trebui sa platesti din propriul buzunar pentru pagubele produse, ci compania de asigurari va fi aceea care va acoperi aceste riscuri.

auto insurance by daveynin Asigurarile Auto

Ceea ce ne avertizeaza insa companiile este dat de faptul ca cea mai ieftina asigurare nu va fi aceea care sa acopere in totalitate pagubele produse intr-un accident auto si ca pentru un nivel mai bun de protectie, asigurarea auto obligatorie nu va fi niciodata de ajuns. In aceste conditii, va fi de asemenea indicat pentru soferi sa se orienteze si asupra achizitionarii unora dintre ofertele de asigurare cele mai bune, de tip CASCO, acelea care sa fie in masura sa le confere nivelul de protectie potrivit in cazul in care un accident ar putea avea loc.

In cazul in care soferii ar putea sa ia in considerare posibilitatea de a nu achizitiona aceasta polita, riscurile la care se expun sunt unele cosiderabile, intrucat pe langa amenzile pe care le pot primi si a caror valoare nu este deloc una foarte mica (intre 1.000 si 2.000 de RON) , acestia se expun de asemenea si riscului ca masinilor lor sa le fie retras certificatul de inmatriculare si in aceste conditii nu vor mai putea circula cu autovehiculul sau chiar de fi retras din circulatie.

Avand in vedere aceste informatii, va fi de fiecare data important pentru clienti sa reconsidere aceste aspecte si sa se gandeasca de doua ori inainte de a spune nu unei asigurari auto de tip RCA si mai apoi, in final sa aleaga aceea dintre ofertele de asigurare care sa le aduca nivelul de acoperire cel mai bun in cazul unui accident auto.

In plus, aceia dintre soferii care calatoresc adesea in strainatate vor trebui sa aibe in considerare si posibilitatea incheierii unei asigurari de tip CARTE VERDE intrucat aceasta este singura polita in masura sa le confere protectie si in afara granitelor tarii.  Asigurarea joaca un rol similar cu cel al politei RCA si in cazul in care un accident rutier ar putea avea loc in afara granitelor tarii, soferul vinovat de producerea accidentului auto nu va trebui sa plateasca nivelul despagubirilor necesare, intrucat acestea vor fi obtinute ca urmare a faptului ca soferul era asigurat cu polita de tip CARTE VERDE.

Beneficiind astfel de nivelul de siguranta pe care cele politele de asigurare auto sunt in masura sa il confere (atat cele cu caracter obligatoriu cat si cele optionale), conducatorii si proprietarii de masini, nu vor mai avea apoi de ce sa isi mai faca probleme in acest sens si vor putea calatori fara niciun fel de probleme oriunde in tara sau in afara ei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250