<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Feb 14th, 2013

Asigurarea Auto

In cazul in care esti proprietarul unui autoturism, probabil ca stii deja cate ceva despre tipurile de asigurari auto. Ai auzit cu siguranta de asigurari obligatorii si asigurari cu caracter facultativ, dar esti sigur ca ai inteles aceste doua tipuri de asigurare si diferentele care exista intre ele si stii cum sa alegi aceea dintre asigurarile cele mai bune?

Asigurarea auto RCA este obligatorie in Romania, aceasta polita putand sa o intalnim si in alte state sub diverse denmiri, insa acoperirea pe care o confera fiind aceeasi. In aceste conditii, de fiecare data va fi o idee buna pentru soferi sa respecte legea si sa beneficieze de protectia pe care aceasta asigurare le-o confera, dar cu atat mai mult ar fi mai bine pentru clienti sa beneficieze si de un nivel de protectie suplimentara pentru autovehiculele pe care le conduc, astfel incat, in cazul unui accident sa beneficieze de nivelul de protectie adecvat.

 Asigurarea Auto

Inainte de a cumpara o asigurare auto, va fi insa mult mai important pentru fiecare conducator auto sa se informeze cat mai bine asupra principalilor factori care le influenteaza. In functie de masina pe care o conduci, istoricul tau ca sofer si alte elemente in acest sens si pretul asigurarii auto poate fi unul diferit.

O idee buna in acest sens este data de site-urile de asigurari auto pentru ca ai la dispozitie oferte de asigurare cat mai diferite si poti sa vezi aici pretul asigurarii masinii tale in doar cateva minute. Intelegand acesti factori de baza ai asigurarilor auto vei putea avea incredere asupra faptului ca in final vei putea achizitiona asigurarea cea mai potrivita pentru masina ta.

In aceste conditii, este foarte util pentru soferi sa inteleaga faptul ca este mult mai bine pentru ei sa aleaga o oferta de asigurare care sa le confere un mai bun nivel de acoperire decat ceea ce ii obliga statul, deci cu atat mai mult va fi mai bine pentru ei sa aleaga si incheierea asigurarii CASCO pe langa cea de tip RCA.

Este adevarat ca ai la dispozitie optiuni diverse de asigurare si ca ofertele CASCO pot fi personalizate in functie de riscurile pe care tu ti le vei dori acoperite, dar in cazul in care stii care iti sunt necesitatile in legatura cu autovehiculul pe care il conduci, acest lucru nu va reprezenta  nici pe departe o problema pentru tine.

Stiind care sunt riscurile pe care sa le acopere o asigurare iti vei putea face in acelasi timp si o parere cat mai obiectiva in ceea ce priveste nivelul primei de asigurare si implicit cam cat de mult va trebui sa cheltuiesti pe aceasta asigurare. Exista chiar si cateva metode foarte bune prin care soferii vor putea sa plateasca un pret mai redus pentru asigurarile auto. Acestea sunt:

  • diversele tipuri de discount pe care companiile le ofera clientilor: aici sunt incluse criterii precum varsta soferului, numarul de masini asigurate la aceeasi companie sau discount-uri oferite pentru clientii fideli;
  • prevederile Sistemului Bonus Malus;
  • masinile cu dotari de siguranta sunt mai ieftin de asigurat.

Daca te incadrezi intr-una dintre aceste categorii, nu uita sa intrebi la compania de asigurari despre aceste discount-uri – vei reusi cu siguranta sa economisesti o suma frumoasa de bani. icon smile Asigurarea Auto

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Asigurarea Auto, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250