<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Thu, Feb 14th, 2013

De ce este utila asigurarea auto CASCO

Asigurarea de tip CASCO este o polita de asigurare auto al carei caracter este unul facultativ, ramanand la alegerea fiecarui proprietar daca o va incheia sau nu pentru masina sa. Aceasta polita este insa una care confera un nivel de protectie superior, fiind in masura sa acopere pagubele de la nivelul masinii asigurate si nu pe cele pe care le-ai putea produce altor participanti la trafic atunci cand un accident rutier ar pute avea loc. Astfel, asigurarea CASCO va fi in masura sa acopere riscuri legate de reparatiile necesare la nivelul masinii, putand acoperi chiar valoarea integrala a acestuia atunci cand nu se mai poate face nimic pentru a fi reparat. Totodata, asigurarea CASCO este aceea ce confera protectie in cazul tentativei de furt sau chiar furtul autovehiculului sau in cazul in care ar putea avea loc o explozie, incendiu, inundatii sau diverse acte de vandalism.

3 comprehensive De ce este utila asigurarea auto CASCO

Iata care sunt principalele 3 motive pe care va trebui sa le ai in vedere atunci cand vei vrea sa cumperi o asigurare auto de tip CASCO:

  • Masina ta este relativ noua si are o valoare de revanzare ridicata

Daca nu ai cumparat masina in sistem de leasing sau prin intermediul unui credit bancar, atuni o astfel de asigurare optionala nu este absolut necesara. Dar daca autovehiculul tau este unul relativ nou, asta inseamna ca el are o valoare de revanzare destul de ridicata. In aceste conditii ar trebui sa ai in vedere achizitionare aasigurarii de tip  CASCO pentru a-ti proteja investitia. Aceasta metoda iti va asigura un bun nivel de protectie si nu va mai fi cazul pentru tine sa iti faci probleme in privinta unor sume foarte ridicate pe care le-ai putea plati pentru eventualele reparatii la nivelul autovhehiculului. Pentru a-ti face o mai buna parere in acest sens, este de ajuns doar sa intri pe un site de asigurari de tip CASCO si vei putea calcula si compara aici tarifele pentru CASCO, astfel incat prima de asigurare sa fie stabilita la un nivel cat mai avantajos pentru buzunarul tau.

  • Autovehiculul tau poate reprezenta tinta hotilor

Multi dintre soferii si proprietarii de autovehicule considera ca masinile luxoase si foarte scumpe reprezinta principala tinta a hotilor. In realitate insa, lucrurile nu stau delor asa. Masinile mai vechi sunt cel mai adesea principala tinta ale hotelor de autoturisme pentru ca pe piata exista o mare cerere a partilor provenite de la astfel de autoturisme. Pretul asigurarii CASCO in caz de furt poate varia de la o masina la alta, in functie de dotarile de siguranta de care autorismul dispune.

comp auto insurance 1 De ce este utila asigurarea auto CASCO

Ceea ce ar putea reprezenta un semnal de alarma pentru soferi in acest sens este dat de rezultatul studiilor recent efectuate conform carora numarul tentativelor de furt si numarul furturilor de autovehicule a inregistrat o crestere alarmanta in ultimii ani. In Statele Unite ale Americii, spre exemplu, este inregistrat un astfel de eveniment o data la fiecare 33 de secunde.

  • Nu poti prezice viitorul

Chiar daca esti unul dintre conducatorii auto foarte prudenti, care nu are un istoric patat si care mereu conduce in cele mai bune conditii de siguranta, nu poti stii niciodata ce se poate intampla. Chiar si cea mai mica neatentie la volan poate cauza pagube enorme. Ai putea crede ca simpla asigurare RCA ar putea fi de ajuns in aceste conditii. Inainte insa de a gandi asa, incearca sa meditezi un pic asupra faptului ca evenimente precum furtunile, caderi de copaci sau chiar incendiera autoturismului ar putea produce pagube devastatoare la nivelul masinii tale.

Beneficiind de asigurarea de tip CASCO vei putea fi scutit in astfel de situatii si nu va mai trebui sa platesti pentru diveresele reparatii pe care masina ta le-ar putea necesita.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250