<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Sun, Oct 19th, 2014

Anvelope de iarna sau all season – ce alegem?

Share This
Tags

Iarna se apropie in pasi repezi, iar odata cu schimbarea anotimpurilor, soferii trebuie sa se gandeasca din nou la schimbarea anveloper de iarna vechi cu unele noi. Desi multi soferi cred ca nu este absolut necesar ca iarna sa circule cu avelope de iarna, legea ne oblige sa facem acest lucru datorita faptului ca multe accidente produse in aceasta perioada a anului se petrec din cauza zapezii si a faptului ca anvelopele normale nu pot face fata cu succes in aceste conditii unor situatii extreme. Insa problemele sunt mult mai complicate.

Ai nevoie neaparat de anvelope de iarna, sau cele all-season sunt potrivite? Ai nevoie de un set de roti additional? Preferi otelul sau aliajul? Fara o baza de cunostinte destul de serioasa nu poti raspunde la aceste intrebari, care pot avea consecinte costisitoare in cazul in care primesc raspunsul gresit. Insa nu e momentul sa te panichezi. In acest articol vei gasi unele dintre cele mai importante informatii pe care le poti utiliza pentru a lua cea mai buna decizie atunci cand doresti sa cumperi un set nou de anvelope de iarna. Multi oameni iti vor spune ca anvelopele all-season sunt inutile. Cu toate acestea, nu este neaparat adevarat.

Ce este adevarat este faptul ca aproximativ 90% din anvelopele all-season sunt facute pentru o vreme rece, ploioasa, in sa nu sunt atat de folositoare atunci cand ninge. Anvelopele all-season pot fi folosite in iernile foarte blande, cand zapada nu este foarte mare. Putine astfel de anvelope pot face fata cu succes zapezilor de la noi din tara. Cele care functioneaza bine in timpul iernii sunt numite acum all-wheater pentru a le diferentia de anvelopele mai putin capabile. Chiar si aceste noi anvelope reduc performanta pe zapada si gheata pentru a putea rula bine pe tot parcursul anului.

Pentru a conduce in siguranta intr-o iarna adevarata, trebuie sa-ti cumperi un set de anvelope de iarna originale. O intrebare care preocupa minitle multor soferi: Pot sa-mi anvelopele doar pe rotile din fata atunci cand vine iarna? Aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care le puteti comite. Dealerii de anvelope de iarna nu insista sa schimbati toate cele patru avelope doar pentru a face vanzare, asa cum cred multi dintre noi, ci pentru a va mentine in siguranta. Avand anvelope de iarna doar pe doua dintre rotile autoturismului, sunteti predispusi la un dezastru total pe gheata. Asadar, uitati de aceasta optiune cat mai repede.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250