<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Dec 18th, 2013

Android 4.4.1 – versiunea care imbunatateste performantele lui Nexus 5

Share This
Tags

Faptul ca Google isi indreapta atentia in egala masura atat in dezvoltarea sistemului de operare Android cat si in realizarea unor smartphone-uri de top, nu mai mira pe nimeni. Daca cel mai de succes smartphone realizat de Google in colaborare cu LG a fost Nexus 4, feedback-urile pozitive venind chiar si de pe piata noastra, ultima gaselnita a celor de la Google poarta numele de Nexus 5 si este un upgrade vizibil la versiunea anterioara.

Bineinteles ca nu au fost doar laude ci si critici, Nexus 5 venind si cu o serie de dotari sub asteptarile utilizatorilor. Unul dintre elementele care nu s-au ridicat la impresia generala a telefonului este camera foto, senzorul de doar 8MP disponibil pe versiunea Nexus 4 fiind pastrat si pe ultima versiune lansata.

Care este legatura dintre sistemul de operare Android si camera foto a lui Nexus 5? In primul rand trebuie sa mentionam ca Nexus 5 a fost primul smartphone care a beneficiat de ultima versiune a sistemului de operare Android, este vorba despre KitKat 4.4. Inca de la lansare, Google a precizat ca va incerca sa aduca plusuri substantiale la nivel hardware care sa compenseze lipsa unei camere extrem de performante, fapt care s-a intamplat la ultimul upgrade al Androidului, versiunea 4.4.1 aducand un plus de calitate consistent fotografiilor surprinse cu ajutorul unui Nexus 5.

Conform ultimelor teste realizate in baza unui Google Nexus 5 utilizand cea mai noua versiune Android, se pot observa atat imbunatatiri de utilizare, gama de aplicatii si jocuri ruland mult mai fiabil, cat mai ales imbunatatiri la nivelul camerei foto. Conform lui David Burke, directorul departamentului de dezvoltare Android, Nexus 5 va beneficia de o latenta mult mai scazuta a declansatorului precum si de o focalizare realizata mai rapid, fapt care va conduce la culori mai vi si o calitate mai buna a fotografiilor chiar si in conditii slabe de iluminare.

Upgrade-ul pare a fi o gura de oxigen si pentru alti producatori care nu au integrat camere foto cu un senzor prea ridicat, fapt care va conduce la rezultate foto/video mult imbunatatite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250