<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, May 31st, 2010

Alta teapa marca Groupama Asigurări

7148 213739 none 300x239 Alta teapa marca Groupama AsigurăriO poliţă CASCO reprezintă asigurarea conducătorului auto în cazul unui accident că nu va suferi nicio pagubă materială, în cazul în care autoturismul este complet distrus. În mod normal, conform clauzelor, proprietarul maşinii avariate este despăgubit de asigurator în proporţie de 100%. Asta în cazul în care citeşti foarte bine contractul de asigurare înainte să-l semnezi, pentru că sunt unele clauze destul de importante în contract care necesită atenţie maximă. De acest lucru s-a convins şi Florea D. din Constanţa care, în urma unui accident rutier suferit anul trecut, s-a ales doar cu 80% din suma asigurată. La 19.02.2009, în timp ce conducea autoturismul Skoda Fabia, proprietatea fiicei sale, Florea D. a fost lovit de o autoutilitară Mercedez Benz coondusă de Darius Câmpeanu. În urma accidentului provocat în totalitate de cel din urmă, autoturismul Skoda Fabia a fost avariat în totalitate, fapt pentru care s-a adresat asiguratorului CASCO, şi anume fosta AB Asiban, actuala Groupama Asigurări, în vederea recuperării despăgubirii. Deşi autoturismul a fost asigurat pe suma de 13.977 euro, proprietarul maşinii avariate a fost despăgubit cu 10.712,25 euro. Astfel, Florea D. s-a adresat instanţei în vederea recuperării diferenţei de bani, solicitând şi suma de 8.000 lei, despăgubiri morale, dar şi 1.500 lei, prejudiciul produs proprietarului maşinii Skoda pentru nefolosinţa acestuia. „Obligăm pârâta (fosta AB Asiban) la plata sumei de 3.000 de euro, diferenţa dintre valoarea autoturismului şi despăgubirea acordată de societatea de asigurări, dar şi plata sumei de 8.000 lei, reprezentând daune morale pentru suferinţele fizice suferite de cei aflaţi în autoturism (eu şi soţia mea, Alexandrina), dar şi obligarea la 1.500 lei, prejudiciul produs pentru nefolosinţa autoturismului”, reiese din acţiunea introdusă de Florea D. La Tribunal, împotriva Groupama Asigurări. Reprezentanţii Groupama au şi eu un punct de vedere în apărarea lor. „Prin cererea de despăgubire formulată de asigurat, acesta solicita păstrarea epavei maşinii acceptând drept despăgubire 80% din suma asigurată. Suma asigurată era de 13.577 euro, iar din 20% reiese suma de 10.861,60 euro, iar din această sumă se scade rata a 4-a neachitată din contract în valoare de 149,35 euro”, au precizat apărătorii societăţii de asigurări.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

Cautarile cititorilor Consumatorului:

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Displaying 3 Comments
Have Your Say
 1. anna says:

  Eu ma mir ca v-a platit si suma aceea. Din punctul meu de vedere nu trebuia sa primiti nimic, avand in vedere ca nu ati platit ultima rata. Dar asa suntem noi, vrem sa nu dam bani si sa primim cat mai mult.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. florin says:

  Salutare ma numesc Florin sunt din Buzau si am avut si eu un accident in municipiul Buzau pe 17-10-2011 am fost lovit de un alt autoturism ce nu a oprit la indicatorul oprire a venit o echipa de la brigada rutiera a intocmit proces verbal , au constatat cele intamplate . Cand mi- a dat asigrarea RCA de la firma de asigurare GROUPAMA S A , numai ca dl inspector de daune MUSA GHEORGHE de la sucursa…la Buzau in loc sa faca ce era de facut a tot incercat sa ma scoata pe mine vinovat cu dovezi clare de la Politie poces verbal , constare cu cercetare de catre sectia cercetari penale ,rezolutie de la Parchet . Si toate astea depuse la dosar ma tot rugam de dl MUSA GHEORGHE sa vina sa recontituie daunele auto , dupa ce am facut o multime de reclamatii a reusit sa vina , am primit si o instiintare cum ca SE SUPENDA plata pe motiv ca firma GROUPAMA SA are dreptul 3 luni maxim la o cercetare interna numai ca acolo este un paragraf care spune ,, are dreptul numai atunci cand nu au fost facute cercetari de catre organele publice,, au trecut si peste 3 luni si primesc o alta instiintare cum ca NU SE FACE PLATA ca persoana vinovata acum a depus o contestatie la PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIE , care a fost respinsa si toate documentele in favoarea mea si tot nu vor sa palateasca . Ce sa va mai spun , ca azi 28-02-2012 am fost iarasi la sediul GROUPAMA SA cu sediul in buzau si am descoperit ca din dosar lipsesc documentele ce au fost depuse la secretatiat cu nr. de inregistrare de mine, si in secunda urmatore inspectorul de daune dl MUSA GHEORGHE are ,, sclipire ,, si aduce documentele scoase din sertar motivanand ca erau puse in dosarul al doilea , adica cel casco al persoanei vinovate , pe motiv ca nu a stiut de cine au fost aduse . aberatie din moment ce in documente era relatat SUBSEMANTUL Manole Florin era clar ca trebuia in dosarul RCA . Iar cu alo Groupama , te ,,plimba,, de la un telefon la altul si nu intelegi nimic nu stiu ce sa spuna despre dosar .Asa ca GROUPAMA S A ……….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Groupama Asigurări says:

  Da sunt niste tepari nu dau bani pe asigurari … asta ce am vauzut la jobul meu cand a cazut acoperisul din cauza zapezi, care ei spune ca platesc asta …

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250