<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Dec 9th, 2013

Alegerea jucariilor mai sigure pentru copii

jucarii 300x168 Alegerea jucariilor mai sigure pentru copiiPe piata sunt milioane de jucarii, si cateva sute de jucarii noi apar in fiecare an. Jucariile sunt menite sa fie amuzante si fac parte din dezvoltarea sanatoasa a copilului, insa in fiecare an, au loc accidente datorita jucariilor. Asfixierea este cea mai mare problema intanlita la copii de 3 ani sau mai tineri, deoarece au tendinta de a inghiti parti din aceste jucarii.

Producatorii de jucarii urmaresc anumite standarde la jucarii pentru anumite varste ale copiilor, insa probabil ca cel mai important lucru este supravegherea copilului in timp ce se joaca.

Urmati aceste sfaturi atunci cand mergeti sa cumparati o jucarie noua:

  • Jucariile confectionate din material, ar trebui sa contina o echita pe care sa scrie ca acestea rezista la foc sau la temperaturi ridicate.
  • Jucariile umplute cu material, ar trebui sa poata fi spalate.
  • Jucariile pictate, ar trebui acoperite cu vopsea fara plumb.
  • Plastilina sau acoarelele ar trebui sa fie non-toxice

Trebuie sa avem grija si la jucariile care sunt transmise din generatie in generatie, cu toate ca acestea pot avea o valoare sentimentala mare, este posibil sa nu se incadreze in normele de siguranta impuse.

Asigura-te ca jucaria nu este prea zgomoasa, pentru ca unele jucarii pe baza de muzica, pot scoate sunete la fel de puternice ca un claxon de masina, ceea ce poate contribui la deteriorarea auzului copilului.

Pe langa jucariile periculoase, mai sunt si obiecte extrem de periculoase pentru copii:

  • Artificiile
  • Chibriturile
  • Orice colt ascutit care fac parte din jucarii
  • Baloanele (copii se pot ineca foarte usor din cauza unul balon neumflat)

Se spune ca fiecarui copil i se potriveste cate o jucarie, iar datoria ta de parinte este sa gasesti jucaria respectiva. Cazurile pot fi foarte diversificate, pentru ca unui copil e probabil sa ii placa mingea, si atunci ii trebuie o mingie cu care sa se poata exprima, altui copil probabil ca ii place sa se joace cu masinutele, cu telecomanda sau fara, oricare ar fi atractia lui, aceea trebuie satisfacuta.

Oricare ar fi alegerea ta in materie de jucarii pentru copilul tau, trebuie sa te gandesti in primul rand la siguranta acestuia si mai apoi la ce poate invata el nou prin aceste jucarii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Alegerea jucariilor mai sigure pentru copii, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250