<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Fri, Jan 13th, 2012

Afla cum iti poti recupera banii pe noua taxa auto 2012

taxa auto micsorata 2012 300x168 Afla cum iti poti recupera banii pe noua taxa auto 2012Începând de luni 16 ianuarie, romanii care au plătit taxă de poluare după 1 iulie 2008, iar cuantumul acesteia este mai mare decât cea rezultată din aplicarea legislaţiei în vigoare, pot depune solicitări pentru recuperarea diferenţei. Astfel, persoanele fizice trebuie să se adrese Direcţiilor Generale a Finanţelor Publice judetene . Proprietarii trebuie să completeze un formular de restituire pe care îl vor găsi la aceste sedii, să aducă documentul doveditor al plăţii taxei de poluare (chitanţă fiscală sau ordin de plată şi extras de cont), copia cărţii de identitate a vehiculului şi copia certificatului de înmatriculare, împreună cu prezentarea în original a acestora.

Potrivit preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, pentru că toate informaţiile sunt reţinute în baza de date, dacă un posesor de maşină nu mai are copia după chitanţa primită când a achitat taxa de înmatriculare, atunci se poate adresa organului fiscal unde a achitat această taxă şi se eliberează o copie după documentul de plată.

Ministrul Mediului, László Borbély, a mai precizat că sumele pentru restituire sunt prevăzute în bugetul Fondului pentru Mediu. Câte persoane vor cere returnarea diferenţei? Rămâne de văzut, însă autorităţile spun că suma nu va depăşi 200 milioane de lei.

Romanii interesaţi să vadă dacă au de recuperat bani ca diferenţă au la dispoziţie, începând de vineri, pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, formula de calcul prevăzută de lege, care va fi utilizată şi de organele fiscale.

Restituirea banilor se va face în interval de 45 de zile de la depunerea cererii, printr-un cont indicat de solicitant sau prin direcţiile financiare. Conform Codului de Procedură Fiscală, în situaţiile în care sunt necesare informaţii suplimentare, acest termen este prelungit cu perioada cuprinsă între data solicitării şi data primirii informaţiilor solicitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. [...] + "//connect.facebook.net/en_US/all.js"; document.getElementById("fb-root").appendChild(e); }()); Taxa AUTO [...]

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250