<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Feb 12th, 2013

Adevarul despre asigurarile auto

In cazul in care conduci prima ta masina si esti nou pe piata asigurarilor auto, ar trebui sa te informezi un pic si asupra principalelor mituridin acest domeniu. Ar trebui, de asemenea sa ai o idee generala si despre preturile practicate pe piata asigurariloer auto si modul in care acestea sunt calculate pentru fiecare sofer si autoturism in parte.

O asigurare auto reprezinta in primul rand un bun mod prin care sa te pregatesti in privinta eventualelor evenimente stresante ce pot aparea atunci cand esti la volan. Asigurandu-ti masina nu inseamna neaparat ca ai scapat de situatiile in care te-ai putea confrunta cu furtul autovehiculului sau cea a unui accident, inseamna doar ca ti-ai luat un anumit nivel de precautie in acest sens. Cumpararea unei asigurari auto reprezinta asumarea faptului ca astfel de evenimente pot avea loc oricand si ca in astfel de situatii  va fi intotdeauna bine sa fii pregatit.

Best%2BCar%2BInsurance%2BIt%2527s%2BA%2BMyth Adevarul despre asigurarile auto

Este mai bine sa fii prevazator si sa inchei o asigurare auto, chiar daca este posibil sa nu se intample niciunul dintre riscurile acoperite prin contract, decat ca un accident sa te ia prin surprindere si sa nu dispui de resursele financiare necesare pentru acoperirea tuturor pagubelor provocate in trafic.

Avand in vedere numarul mare de riscuri pe care politele sunt in masura sa il acopere in zilele noastre, cum ar fi de exemplu chiar si cazul de deces, acestea pot reprezenta cu siguranta modalitatea cea mai buna prin care vom arata ca ne pasa de cei dragi si ca incercam intr-o oarecare masura sa avem grija de ei, chiar si atunci cand noi nu vom mai fi.

Exista multe companii de asigurari auto si concurenta in domeniu este destul de acerba. Tocmai din acest motiv, clientii au acum mediul online unde vor putea calcula si compara preturile asigurarilor cu ajutorul unor aplicatii inteligente denumite calculatoare de asigurari. Un astfel de site este si AsigurariRca.org si aici soferii vor putea afla cu siguranta pretul corect al asigurarilor auto, fara sa isi mai faca apoi probleme in aceasta privinta.

De asemenea, site-urile de asigurari, ii pot ajuta pe clienti sa evalueze fiecare companie de asigurari in parte, astfel incat decizia de asigurare pe care o vor lua in final sa fie una pur obiectiva. In plus, pe Internet ei vor putea chiar sa verifice credibilitatea unei companii de asigurari, pentru ca multi dintre clienti isi exprima parerile despre asigurarile achizitionate in cadrul diverselor forumuri.

Asadar, dupa cum spuneam in randurile de mai sus sunt cateva mituri desre asigurarile auto, pe care orice sofer ar trebui sa le stie atunci cand se va gasi in postura de a incheia o asigurare auto. Iata care sunt principalele dintre acestea:

  • Culoarea masinii influenteaza pretul asigurarii auto;
  • Masinile vechi nu reprezinta o tinta pentru hoti;
  • Daca locuiesc intr-o zona insorita, cu temperaturi mereu ridicate ma voi putea bucura de un pret mai mic pentru asigurarea auto;
  • Asigurarea RCA imi protejeaza masina in cazul in care aceasta ar putea fi furata sau vandalizata;
  • Daca primesc amenda pentru depasirea vitezei legale, pretul asigurarii mele ar putea creste.

Acestea sunt doar mituri in ceea ce priveste asigurarile auto, asa ca ai grija sa nu fii pacalit in momentul in care vei fi pe punctul de a incheia o asigurare pentru masina ta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250