<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Tue, Feb 12th, 2013

5 lucruri de stiut atunci cand ai nevoie de o asigurare auto

Nivelul primelor de asigurare auto pot uneori sa te scoata din minti, fiind stabilit la nivelul unor sume uriase, dar exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a-ti reduce costurile la minimum. Sunt 5 sfaturi esentiale pe care le poti avea in vedere atunci cand vrei sa te asiguri si vei beneficia astfel, cu siguranta de pretul cel mai avantajos pentru o asigurare.

  • Modificarile aduse legislatiei rutiere

Normele cu privire la modul in care se asigura un autoturism se pot schimba de la un an la altul asa ca ai in vedere sa cunosti cat mai bine legislatia in acest domeniu. In prezent, este ilegal pentru un proprietar de autovehicul sa conduca fara asigurare. Amenzile sunt cuprinse intre 1000 si 2000 de lei si situatia nu este deloc una avantajoasa pentru un sofer, intrucat el se poate alege si cu retinerea certificatului de inmatriculare al masinii.

car insurance comparisons 5 lucruri de stiut atunci cand ai nevoie de o asigurare auto

  • Site-urile de calculare si comparare a preturilor pentru asigurarea RCA pot fi folosite in mod gratuit

Nivelul primei de asigurare poate varia foarte mult de la o companie la alta, astfel incat ar putea sa iti fie destul de greu sa faci comparatii intre preturile pe care fiecare dintre acestea le practica.

Chiar daca tu crezi ca ai ales bine compania de asigurare anul trecut si vrei sa iti continui contractul cu aceasta, nu ar strica sa arunci o privire asupra ofertelor disponibile si la alte societati de asigurare in momentul in care vei vrea sa reinnoiesti polita de asigurare. In cadrul site-urilor specializate in asigurari, cum ar fi de exemplu Rca-Ieftin.org, clientii vor putea calcula si compara preturile acestor asigurari, fiind foarte simplu sa beneficieze de cele mai bune variante de pret petnru o asigruare cat mai ieftina.

Aplicatia, denumita simbolic calculator de asigurari, va putea fi folosita in mod gatuit si foarte usor de cate orice sofer care va dori sa beneficieze de o asigurare la cel mai bun pret.

  • Asigurarea CASCO este cu mult mai avantajoasa decat cea RCA, uneori chiar si in privinta pretului platit pentru aceasta

Multi soferi aleg sa incheie doar asigurarea de tip RCA, pentru ca sunt de parere ei, ca aceasta ar putea fi mai ieftina. Nu este insa neaparat asa. Multi dintre clienti pot plati un pret mai mare pentru aceasta asigurare ca urmare a faptului ca pretul asigurarii este calculate tinandu-se cont de diferite tipuri de criterii si astfel, soferii ar putea plati sume de bani mai mari. Ca urmare, uneori CASCO poate fi o variant de asigurare mai buna si soferii pot plati chiar pretui mai avantajoase pentru aceasta.

  • Asigurarea masinii copilului pe numele tau este ilegala

Conducatorii auto foarte tineri reprezinta una dintre categoriile cel mai profund afectate pana acum de cresterea preturilor pentru asigurarile auto. Acest lucru a condus la situatia in care un numar de parinti sa-si asigure masina copiilor in numele lor, dar in cazul in care copilul lor este cel principalul sofer al masinii, acest lucru este ilegal. In cazul in care este deschis un dosar de dauna si compania de asigurare ar putea deveni suspicioasa in privinta imprejurarilor in care un anumit accident ar fi putut avea loc, aceasta ar putea refuza plata daunelor.

  • Prevederile Sistemului Bonus Malus

Conform acestui sistem, soferii ar putea obtine reduceri importante la pretul asigurarilor auto RCA in cazul in care au condus autoturismele in conditii de siguranta si nu au fost implicati in niciun fel de accident rutier in trafic.

Tinand cont de toate aceste aspecte, soferii vor putea beneficia in final de preturi mai mici pentru asigurarile auto astfel incat sa nu mai fie cazul sa isi mai faca probleme in acest sens atunci cand vor cumpara asigurarile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250