<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Mon, Feb 11th, 2013

10 mituri despre asigurarea auto

Ai putea crede ca stii tot ceea ce trebuie sa stii despre asigurarea auto. S-ar putea sa te inseli. Tocmai din acest motiv, ai descrise in randurile de mai jos, principalele mituri legate despre asigurarea autoturismelor.

  • Asigurarea RCA – inseamna ca nu e vina mea

Asigurarea RCA variaza de la un stat la altul, insa principalul scop al acesteia este acela de a plati pentru prejudiciile aduse altor participanti la trafic, cum ar fi cheltuielile medicale sau diversele indemnizatii pentru accidente, sumele fiind platite de companiile de asigurari de la care au fost achizitionate politele.

car 10 mituri despre asigurarea auto

Mai nou, prin intermediul acestei polite, partile implicate in accidentul auto vor putea sa primeasca despagubirile necesare pentru reparatiile autoturismelor, urmand ca apoi, companiile de asigurari sa stabileasca cine este conducatorul auto care se face vinovat de producerea accidentului, urmand ca societatea de asigurari a acestuia sa plateasca pentru reparatii si daune.

  • Culoarea masinii afecteaza nivelul primei de asigurare

Companiile de asigurari stabilesc nvielul tarifelor de asigurare, bazandu-se pe caracteristicile de siguranta ale autovehiculului si de cat de mari ar fi costurile pe care le presupune eventualele reparatii ale autovehiculului in cazul in care un accident auto le-ar putea provoca, insa culoarea masinii nu este nici pe departe un factor care sa influenteze nivelul primei de asigurare.

  • Prietenul meu a imprumutat masina, asa ca el este responsabil de pagubele produse

Daca ii acorzi cuiva permisiunea de a conduce masina ta si acesta este implicat intr-un accident, asigurarea ta si nu cea a prietenului tau va fi cea care va acoperi pagubele produse.

  • Compania de asigurari poate anula polita incheiata in orice moment

Legea interzice companiei de asigurari sa ia o astfel de masura, atata timp cat polita este inca valabila, cu exceptia cazului in care compania de asigurari ar avea motive intemeiate pentru a face acest lucru. Astfel de motive ar putea fi: frauda descoperita in urma platii unor preturi mici pentru asigurare sau cazul in care clientii nu platesc nivelul primei de asigurare, stabilit prin contract.

  • Pretul asigurarii este mai mare pentru masinile mai scumpe

Aceasta ipoteza este si ea una falsa, intrucat companiile de asigurari au in vedere mai multe criterii de stabileire a preturilor pentru asigurari. Acestea tin cont in principal de istoricul soferului, tipul de masina condusa precum si costul eventualelor reparatii pe care un accident rutier le-ar putea implica.

  • Am primit o amenda => nivelul primei de asigurare va creste spectaculos

O simpla amenda nu inseamna neaparat ca prima de asigurare va fi mai mare. De fapt, o amenda pentru un eveniment usor din trafic si si un sofer cu un istoric curat, nu sunt elemente definitorii pentru cresterea nivelului primei de asigurare.

  • Nu am nevoie de asigurare CASCO pentru furt, pentru ca hotii nu fura masinile vechi

In realitate, multi dintre hotii de masini sunt atrasi de masinile mai vechi, mai populare, deoarece exista o cerere mai mare pentru parile acestora. Cand hotii fura o masina, ei se pot lipse de piesele acesteia si le pot vinde.

  • Obiectele personale din masina mea sunt protejate de asigurarea auto incheiata

Obiectele personale, cum ar fi telefonul sau laptopul nu sunt acoperite de o asigurare auto, astfel ca in cazul in care ele vor fi furate din autovehicul, nu veti putea primi despagubiri pentru acestea, chiar daca detineti o asigurare CASCO anti furt.

  • Am incheiat recent asigurarea auto, asa ca nu voi avea nevoie de alta noua in cazul in care imi schimb autoturismul

Este o ipoteza falsa, intrucat ori de cate ori veti cumpara o masina noua, compania de asigurari va trebui sa emita pentru aceasta o noua polita, indiferent de momentul la care a fost incheiata cea anterioara.

  • Asigurarea auto incheiata acopera atat utilizarea masinii in scop personal cat si in interes de afaceri

Specialistii in asigurari sugereaza faptul ca pentru folosirea autovehiculului in scop personal va fi necesara o alta asigurare.

Acestea sunt 10 dintre numeroasele mituri legate despre asigurarile auto, asadar inainte de a incheia o astfel de polita, informeaza-te cat mai bine in acest sens.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
10 mituri despre asigurarea auto, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250