<< CONSUMATORUL recomanda eMAG.ro, cel mai complet magazin online din ROMANIA! >>

   
Published On: Wed, Oct 24th, 2018

10 LUCRURI INTERESANTE PE CARE NU LE STIAI DESPRE PORTUGALIA

Share This
Tags

portugalia 300x185 10 LUCRURI INTERESANTE PE CARE NU LE STIAI DESPRE PORTUGALIAPortugalia, cea mai vestica tara europeana, este o destinatie uimitoare care fascineaza prin obiective turistice impresionante, arhitectura fantastica, traditii si obiceiuri interesante, precum si mancaruri delicioase cu fructe de mare si alte preparate specific zonei.
Daca nutresti o pasiune pentru aceasta tara este momentul sa aflii cateva lucruri interesante pe care, poate, nu le cunosteai pana acum.
1. Portugheza este limba oficiala a noua tari. Peste 236 milioane de oameni din intreaga lume sunt vorbitori nativi de portugheza. Portugheza este limba oficiala in: Portugalia, Brazilia, Capul Verde, Angola, Sao Tome, Mozambic, Principe, Guineea Ecuatoriala si Guineea-Bissau. Portugheza este vorbita si in Macao, Goa (India) si Timorul de Est.
2. Portugalia este cea mai veche tara din Europa. A fost fondata de Afonso Henriques, iar tmp de aproximativ 800 de ani a fost regat, pana in anul 1910.
3. Universitatea din Coimbra este una dintre cele mai vechi universitati din Europa; ce a fost infiintata in 1290.
4. Cea mai veche librarie din lume, infiintata in 1732, se afla tocmai in in capitala Portugaliei si se numeste libraria Bertrand.
5. Portugalia este cel mai mare producator de pluta din lume.
6. Cel mai lung pod din Europa, Podul Vasco da Gama se afla in Lisabona, avand 17km lungime.
7. Portugalia si Anglia au cea mai veche alianta diplomatica din lume. Alianta anglo-portugheza a fost semnata in 1373 si este in vigoare chiar si astazi.
8. Portugalia este unul dintre cele mai bune locuri de surf de top din lume, avand o zona de coasta ce se intinde pe 800 km.
9. In 1755, in Lisabona a fost unul dintre cele mai puternice cutremure din istoria Europei. Pe 1 noiembrie 1755, de Ziua Tuturor Sfintilor, Lisabona a fost lovita de un cutremur cu magnitudinea de 9 grade, care a fost urmat de un tsunami si multe incendii.
10. Fado se afla in patrimoniul mondial UNESCO. Fado este si o muzica populara trista, cantata de oamenii de rand, cu origine in mediul urban din Lisabona.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
10 LUCRURI INTERESANTE PE CARE NU LE STIAI DESPRE PORTUGALIA, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Alte articole de succes de pe Consumatorul

About the Author

- Fondatorul proiectului online Consumatorul.com

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

300x250